אוכל שכיף לארח איתו

היום זה ערב השנה האזרחית החדשה ואני בטוחה שלא מעט מכם מארחים אצלם בבית או התחייבו להביא איתם איזה מנה טעימה. אנשים בטוחים שממש קשה להביא מנות טעימות שיהיו גם בריאות והיום אני אוכיח לכם שזה לגמרי אפשרי! 

סירות קישואים

המנה הראשונה שאתם יכולים להכין זה סירות קישואים ממולאים בפטה שקדים. מתכון צבעוני, טעים בטירוף, קל הכנה ונותן הצגה.   

למתכון לחצו כאן

שיפודי ירקות בתנור

שיפודי ירקות לא רק שהם טעימים וקלילים, עם גם קלים לאכילה ולא דורשים אפילו סכין ומזלג. מה גם שהם צבעוניים ומשתלבים נהדר בשולחן.  אז איך מכינים? 

  1. חותכים לקוביות גדולות ירקות שאוהבים (פלפל, צל, קישוא, פטריות, תירס, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים ועוד),  ושמים בקערה גדולה, מוסיפים לקערה כף שמן זית וכף רוטב סויה או טריאקי ומערבבים עם הידיים. מי שלא רוצה להשתמש בשמן, יכול להחליף את שמן הזית בכף חמאת שקדים ולדלל עם מעט מים. 
  2. משפדים את קוביות הירקות על שיפודים, שמים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200° ל-20 דקות עד שהירקות שחומים. 

קציצות עדשים כתומות ותרד

קציצות קריספיות מבחוץ שאפשר להכין בגודל של ביס, נחמד להגיש עם ירקות וטחינה, לא דורשות סכו״ם, פשוט לתפוס ביד ולאכול.  למתכון לחצו כאן

אדממה

אחד הדברים המהירים שתכינו לאירוח! אדממה הם פולי סויה בתרמיל, הם קלים מאוד להכנה, כל מה שאתם צריכים זה להרתיח או לאדות אותם במשך כמה דקות. לסנן את המים ולהוסיף קצת מלח גס ולימון טרי. 

ממרח עדשים

ממרח טעים בטירוף ומזכיר מאוד ממרח חומוס טעם שלו. הוא עשוי מעדשים ולכן מאוד קל לעיכול. אתם יכולים לבחור איזה עדשים שאתם אוהבים: שחורות, מנומרות, כתומות או צהובות. 

  1. שמים בלנדר כוס עדשים מבושלות (לא משנה איזה סוג)
  2. מוסיפים מיץ מחצי לימון, שן שום קטנה, 1/2 כפית כמון, כף טחינה, מעט מלח ומים עד שיכסו את העדשים
  3. מפעילים את הבלנדר עד שמתקבל ממרח חלק. טועמים ומתקנים את הטיבול במידת הצורך

חומוס בתנור

זה אחד החטיפים הכי כיפים ובריאים שאתם יכולים לאכול! לחומוס חלבון מלא, וכל עוד אתם מכינים את זה בבית ולא קונים בחוץ, יש לכם שליטה על כמות השמן וסוג השומן שנכנס למתכון. 

  1. שמים בקערה 1/2 1 כוס חומוס מבושל, 1 כף שמן זית, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה), 1/3 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית מלח  
  2.  מערבבים טוב ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. 
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200° לכ-20 דקות

טיפ! תקנו חומוס קפוא, זה יחסוך לכם המון זמן של בישול והשרייה 🙂 

באונטי ביתי הורס

אלטרנטיבה טעימה ובריאה לבאונטי המוכר והאהוב. המתכון קל להכנה ומתאים גם להכנה עם ילדים קטנים. למתכון לחצו כאן

עוגיות בטטה, שיבול שועל ופקאנים

איזה כיף שיש עוגיות שהן כל כך טעימות וכל כך בריאות בו זמנית! בלי גלוטן, בלי שמן ובלי סוכר. למתכון לחצו כאן

כדורי חלווה חלומיים

כדורי חלווה חלומיים, נימוחים בפה בציפויים ב-3 צבעים, מזהירה מראש, הם ממכרים 🙂 למתכון לחצו כאן 

שיפודי פירות

אין דבר יותר מרענן מפירות, וכשהם מגיעים בשיפוד, הם פשוט עושים חשק! תבחרו מגוון פירות שאתם אוהבים, בצבעים שונים ותשפדו אותם בקיסם עץ גדול. 

בהצלחה באירוח! 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
גלילה לראש העמוד