הירשמו לקבלת טיפים ומתכונים חדשים!

גרנולה מכוסמת ירוקה עם אגוזי מלך, גרעיני חמניה ופשתן, מושלמת בשביל לפתוח כל בוקר.

אני אוהבת הרבה מהבקרים שלים עם יוגורט וגרנולה או דייסה, ויש הרבה דרכים להכין גרנולה, אפשר להכין אותה משיבולת שועל כמו המתכון שהעלתי בתחילת השבוע, או מדגנים אחרים, והפעם דרך אחרת לגמרי להכין אותה. הכוסמת עשירה מאוד מבחינת ערכים תזונתיים, היא עשירה מאוד בברזל, אבץ וסלניום. ב-100 גרם כוסמת יש כ-13 גרם חלבון וזה חלבון מלא. 

היא כל כך מדהימה שהיא תורמת לחיזוק והגמשת כלי הדם והורדת לחץ הדם. הכוסמת מכילה ביופלבנואיד בשם רוטין המחזק את דפנות כלי הדם ומונע דימום. הרוטין עוזר להגמשת כלי הדם ובכך משמש למניעת לחץ דם גבוה. בנוסף, הכוסמת מכילה ביופלבנואיד אחר בשם קוורציטין, שנמצא כמפחית לחץ דם בקרב בעלי לחץ דם גבוה, מבלי לגרום לנזק חמצוני.

בסרטון הבא אני אלמד אתכם להכין גרנולה מכוסמת. 

רכיבים

לגרנולה

  • 2 כוסות כוסמת ירוקה
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות פשתן טחון

לבלילה

  • 1 תפוח
  • 6 תמרי מדג׳ול
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כוס מים או מי קוקוס 

אופן ההכנה

  • משרים את הכוסמת, גרעיני חמניה ואגוזי המלך ללילה בקערות נפרדות. 
  • כעבור לילה, שוטפים את הכוסמת טוב ממי ההשריה ומניחים על השיש בקערה נקיה עם צלחת מעל ל-24 שעות. את אגוזי המלך וגרעיני החמניה שוטפים ממי ההשריה, מסננים ומכניסים למקרר. 
  • כעבור כ-24 שעות אתם תבחינו בניבטוטים קטנים שיצאו לכוסמת, זה הזמן להכין את הבלילה.
  • מכניסים לבלנדר את כל הרכיבים (מומלץ להשרות את התמרים במים חמימים ל-10 דקות כדי שיהיו רכים יותר) ומפעילים עד למרקם חלק. 
  • מערבבים את הכוסמת, גרעיני החמניה, אגוזי המלך, הפשתן והבלילה ומשטחים על 2 תבניות אפיה. 
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150° ל-30 דקות, אחרי 30 דקות שוברים את הכוסמת כדי לאפשר גם לחלקים שלמטה להתייבש, ממניחים את החום בתנור ל-130° ומכניסים את הכוסמת לעוד כ-20 דקות עד שהכוסמת שחומה ויבשה. 
  • מוציאים ונותנים לזה להתקרר לפני שמאחסנים, קחו בחשבון שזה יהיה יותר קריספי ככל שזה יתקרר. 
  • לאחסן בכלי זכוכית או פלסטיק אטום. 

הערות

  • חשוב לקנות כוסמת ירוקה ולא כוסמת רגילה (חומה). הכוסמת הרגילה היא כוסמת ירוקה שקלו אותה, אז היא כבר לא חייה ולכן לא יכולה לעבוד תהליך הנבטה. 

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email