מתכון קל ומהיר לטופו מוקפץ עם פטריות כל כך טעים ומלא בטעמים שלא להאמין שהוא לוקח 15 דקות הכנה. אין ספק שזאת ארוחת הערב שחוזרת על עצמה אצלי לפחות כמה פעמים בשבוע. הוא קצת מזכיר טעם של שווארמה והולך נהדר עם כל כך הרבה דברים, אפשר עם סלט גדול, בתוך סנדוויץ׳ או כל אופציה אחרת שתרצו. 

לדברי נייר העמדה של משרד הבריאות, הסויה נמנית על משפחת הקטניות, הזוכה להכרה הולכת וגוברת כמקור חלבון חשוב ומועדף מבחינה בריאותית וסביבתית. כך למשל המלצות התזונה הבריטיות החדשות החליפו את סדר המזונות בקבוצת החלבון, כך שהקטניות הן הראשונות ברשימה ורק לאחריהן מופיעים דגים, ביצים ובשר לסוגיו. כמו כן, ארגון המזון והחקלאות של האו"ם הכריז על 2016 בתור "שנת הקטניות הבינלאומית", לשם העלאת המודעות ליתרונותיהן. קטניות רבות מהוות חלק מהמסורת הקולינרית במזרח התיכון: חומוס, עדשים, שעועית ועוד, ובעשורים האחרונים הסויה הפכה להיות קטנית פופולרית בעולם המערבי, לרבות בישראל, והיא מהווה דרך נוספת ונגישה לשלב קטניות בתזונה.

המסקנה העולה מסקירת המחקרים היא שצריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות: ינקות, ילדות והתבגרות, הן בקרב גברים והן בקרב נשים. היא אף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים כמו: סרטן השד, הערמונית ורירית הרחם ועבור מחלות לב וכלי דם. לצד זאת, יש להתחשב בשני עקרונות תזונתיים הרלוונטיים לדיון בכל מזון שהוא:

  1. אכילה מגוונת – סויה הינה רק אחת מתוך משפחת הקטניות. יש לשלב יותר קטניות בתזונה השבועית, ולגוון בין הסוגים השונים כמו: עדשים, חומוס, שעועיות למיניהן ועוד.
  2. יש להעדיף לצרוך מזון במצבו הטבעי או לאחר עיבוד מינימלי. במקרה זה: טופו, אדממה, משקה סויה ללא תוספת סוכר, פולי סויה יבשים וטמפה.

ועכשיו למתכון:

רכיבים

  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
  • 5 פטריות בינוניות חתוכות
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ
  • 1/4 כפית מלח שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות אבקת שמרי בירה
  • 1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה

  • מקפיצים את הבצל עם מעט שמן זית עד שהוא מתחיל להשחים
  • מוסיפים את הפטריות ונותנים לזה עוד כ-3 דקות
  • מוסיפים את הטופו ונותנים לו להשחים
  • בכוס או קערה קטנה מערבבים את המלח השחור, הכורכום, שמרי הבירה ורוטב הסויה יחד. מוסיפים מעט מים כדי שיתקבל רוטב שהוא קצת יותר דליל מטחינה. מוסיפים את הרוטב למחבת ומערבבים היטב
  • נותנים לזה כמה דקות כך שהסויה תספוג את כל הרוטב ומגישים

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email