כדורי פאג׳ חמאת בוטנים

היום חל יום חמאת הבוטנים הבינלאומי, ולא סתם יש יום לאומי למאכל כל כך אהוב. במיוחד ליום הזה הכנתי כדורי פאדג׳ חמאת בוטנים משגעים. הם רכים ומזכירים במרקם כדורי תמרים אבל בטעם מושלם של חמאת בוטנים עם עיקצוץ עדין של ריבת פירות יער. 

הבוטן הוא למעשה קטניה ולא אגוז, אך מבחינת ערכים תזונתיים הוא דומה הרבה יותר לאגוזים שכן מחציתו שומן וכרבע ממנו חלבון. 

בוטנים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B6, אבץ, אשלגן, זרחן, מגנזיום, נחושת וסידן. בנוסף, צריכת בוטנים חשובה ביותר לאיזון סוכר, לטיפול בלחץ דם נמוך וליציאה ממצבי חולשה, והאינדקס הגליקמי שלהם הוא הנמוך מבין המזונות (7 סה״כ). בוטנים קלויים נותנת הרגשת שובע לאורך זמן, מאזנת את רמת הסוכר בדם ונותנת הרגשת חיוניות טובה. כמובן שהכוונה לבוטנים קלויים קלות, ללא מלח וטריים, ולכן, עדיף לקנות בוטנים לא קלויים ולקלות אותם בעצמכם כך תכולו לשלוט על רמת הקלייה. 

בסיס המתכון היום הוא חמאת בוטנים, וכשאתם באים לבחור חמאת בוטנים איכותית, חשוב שתהיה 100% חמאת בוטנים בלי תוספות של מלח או סוכר. בנוסף, אני אוהבת לקנות חמאת בוטנים בצנצנת זכוכית שכן ידוע שרכיבים מסויימים בפלסטיק עוברים ביתר קלות לחומרים שומניים.

בואו נתחיל!

רכיבים

רכיבים לפאדג׳:

  • 1 כוס תמרים מושרים
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס מים
  • 3/4 כוס קמח קוקוס
  • בוטנים קלויים

ררכיבים לריבה:

  • 1 כוס פירות יער
  • 1/2 כוס תמרים מושרים
  • 2 כפות צ׳יה

אופן ההכנה

פאדג׳ חמאת בוטים:

  • משרים את התמרים- זמן ההשרייה תלוי בסוג התמרים שברשותכם ועד כמה הם טריים. אתם צריכים שהם יהיו מספיק רכים שיהיה נוח לטחון אותם.
  • מסננים את התמרים ממי ההשרייה, מכניסים למעבד מזון יחד עם חמאת הבוטנים וטוחנים. מוסיפים מים במידת הצורך- חשוב לא להוסיף מיד את כל ה-1/2 כוס מים, כי יכול להיות שלא יהיה לכם צורך (זה תלוי בתמרים שלכם ובכמה השרתם אותם. 
  • טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק שנראה כך:
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את קמח הקוקוס, גם פה להוסיף לאט לאט עד שמתקבל מרקם שאפשר לעבוד איתו. 
  • עם ידיים רטובות יוצרים כדורים עגולים ועם האצבע יוצרים בהם חור. 

ריבת פירות יער

  • טוחנים בבלנדר את כל הרכיבים. אם יש צורך מוסיפים מעט מאוד מים.

הרכבת הפאדג׳

  • מכניסים בוטן בתוך כל חור של כדורי הפאדג׳
  • בעזרת כפית מכניסים את הריבה לחור של כדורי הפאדג׳ מעל הבוטן. 
  • מכניסים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות

הערות

  • מכיוון שהריבה היא Raw, העוגיות עצמן נשמרות עד 3 ימים. אם מעוניינים שהתוקף שלהן יהיה ארוך יותר, אפשר להשתמש בריבה רגילה. 

ואם אהבתם את המתכון, אני בטוחה שתהנו בסדנת הקינוחים הבריאים שאני מעבירה, קינוחים ללא גלוטן וסוכר, באווירה אינטימית של עד 10 משתתפים. בסדנה נעבוד עם חומרים איכותים ושלמים כמו אגוזים/ תמרים/ פירות/ שוקולד.

נלמד שלל מתכונים בינהם: איך להכין שוקולד איכותי, סניקרס טבעוני מושלם, טארט פירות יער, טראפל שוקולד וחלווה, חלב אגוזי לוז ועוד ועוד.

למטה תוכלו לקבל טעימה של הסדנה. לפרטים לחצו כאן

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email