לחם מחמצת כוסמת מושלם בלי שמרים ובלי שמן שכל אחד יכול להכין.

יצא לי להסתכל קצת על הלחמים לאחרונה והם הרבה דברים מלבד לחם. הם עמוסים במשמרים, משפרי אפייה, סוכר, שמן, מלח, צבע מאכל, שמרים ועניים מאוד מבחינה תזונתית. גם על הלחמים ללא גלוטן אי אפשר להגיד שהם שיא הבריאות שכן הן מורכבים בעיקר מעמילנים שונים ומשמרים ולכן עדיף בהחלט להימנע מהם. אבל אם אתם אוהבים להכין לעצמכם סנדוויצ׳ים, לנגב חומוס וסתם לאכול קצת לחם עם המרק, יש לי פתרון מעולה בשבילכם!

הלחם הבא עשוי בעיקר מכוסמת שכבר כתבתי בעבר על היתרונות העצומים שלה, מעבר לזה שהיא מכילה חלבון מלא (13 ג׳ חלבון ב-100 גרם כוסמת), היא תורמת לחיזוק והגמשת כלי הדם והורדת לחץ הדם. בנוסף, הכוסמת מכילה ביופלבנואיד בשם רוטין המחזק את דפנות כלי הדם ומונע דימום. הרוטין עוזר להגמשת כלי הדם ובכך משמש למניעת לחץ דם גבוה.

רכיבים

  • 500 גרם כוסמת ירוקה
  • 1/3 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כפית טימין
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת

אופן ההכנה

  • משרים את הכוסמת 12 שעות במים נקיים
  • שוטפים אותה ממי ההשרייה, מעבירים אותה לבלנדר ומוסיפים את המים והמלח
  • טוחנים עד לבלילה חלקה לחלוטין
  • מעבירים לקערה נקיה מזכוכית, מניחים צלחת מעל ונותנים לה לנוח על השיש 24 שעות עד שתראו בועות קטנות למעלה. כשתראו את הבועות זה אומר שהכוסמת תססה מהשמרים הטביעים שבאוויר ומוכנה לאפייה
  • מוסיפים את המייפל והגעינים ומערבבים
  • שמים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק (כדי שיהיה קל לשלוף את הלחם אחרי זה), משמנים עם מעט שמן זית ושופכים פנימה את התערובת
  • מפזרים קצת גרעיני חמניה וגרעיני דלעת מעל 
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180° ואופים במשך שעה עד שעה ורבע. כדי לדעת אם זה מוכן, תכניסו קיסם ותבדקו אם הוא יוצא יבש, אם הוא יבש, הלחם מוכן
  • תוציאו מהתנור ותניחו מגבת מטבח נקיה מעל התבנית עד להתקררות מוחלטת

הערות

  • חשוב לקנות כוסמת ירוקה ולא כוסמת רגילה. הכוסמת הרגילה החומה כבר עברה קלייה ולכן לא תעבוד. 
  • חשוב שגם הבלנדר וגם הקערה מזכוכית יעברו שטיפה עם סבון ומים לפני השימום כדי להשמיד חיידקים לא רצויים. 
  • זמן התסיסה עשוי להשתנות לפי העונות בשנה, הוא אמור להיות כ-24 שעות אך בקיץ יכול להיות שהיא תתסוס מהר יותר, תנו לבועות להנחות אתכם 🙂
  • אני בחרתי להוסיף גרעיני דלעת וחמניה, אתם יכולים להוסיף איזה תוספות שאתם רוצים: אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, עגבניות מיובשות קצוצות, בצל מוקפץ, זיתים ועוד.
  • אחרי שתחתכו את הלחם הוא עשוי להיות מעט לח בפנים וזה בסדר גמור, אני אוהבת להכניס את הפרוסות למצנם לדקה או שתיים וזה מסיים לייבש אותן.
  • ממליצה לפרוס את כל הלחם ולהכניס למקפיא ככה יהיה לכם לחם בכל יום שתצו. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סדנת קינוחים טבעוניים

229 ₪

199 ₪

סדנת בישול טבעוני

350 ₪

289 ₪

סדנת ארוחת בוקר

350 ₪

289 ₪