כך תכינו לחם מחמצת ללא גלוטן ושמן! בלי קמחים מיוחדים, בלי שמרים, רק חומרי גלם איכותיים 🙂

יש 2 שיטות להכין לחם, הראשונה היא הרגילה שאתם מכירים, מכינים קמח ומהקמח מכינים את הלחם, אבל בשיטה הזאת, לצערנו אי אפשר לספוג את כל הערכים התזונתיים כיוון שקיימים מעכבי אנזימים שמפריעים לספיגה של מינרלים חשובים כמו ברזל וסידן. בנוסף, בלחמים תעשייתיים משתמשים בשמרים ולא במחמצת, וידוע ששמרים גורמים לבעיות עיכול שונות אצל הרבה מאוד אנשים.  

אבל יש עוד שיטה להכין לחם, שהיא מוכרת בתרבויות שונות בעולם, כמו הדוסה ההודית. בשיטה הזאת אנחנו משרים את הדגנים השלמים במים, ובכך קורים 2 דברים, הראשון, מעכבי האנזימים נמסים במים ולכן הספיגה מאותו הלחם מוגברת והדבר השני שקורה הוא שמתחיל תהליך הנביטה של הזרעים, מה שהופך את כל הערכים התזונתיים לזמינים יותר עבורנו. 

בשיטה הזאת אתם יכולים להכין אלפי לחמים שונים, כל אחד בווריאציה טיפה שונה. מה שחשוב, שבמידה והחלטתם לשלב קטניות, כמו עדשים, תדאגו שכמות הדגנים תהיה גדולה יותר. בנוסף, אתם יכולים להכין לחם פשוט עוד יותר ע״י החלפת הדוחן, הכוסמת והעדשים ב-500 ג׳ כוסמת ירוקה ותקבלו את אותה תוצאה בטעם טיפה שונה 🙂

חשוב לקנות כוסמת ירוקה ולא כוסמת חומה, שכן החומה כבר עברה קלייה ולכן לא מתאימה. 

ודבר אחרון, אני משתמשת בתבניות הסיליקון של Lurch שעשויות מ-100% סיליקון פלטינה. ממליצה לכם לעבוד עם תבניות סיליקון איכותיות שלא ישאירו לכם כימיקלים על האוכל. השגתי הנחה מיוחדת לכל הקוראים שלי של 10% על מגוון המוצרים של ״אופק חדש״ (לא כולל מבצעים). תרשמו באתר שלהם את קוד הקופון: פלור10, ותקבלו את ההנחה. 

רכיבים

  • 200 ג׳ כוסמת ירוקה
  • 200 ג׳ דוחן
  • 100 ג׳ עדשים צהובות
  • 2 כפיות מלח
  • 1/3 1 כוס מים
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה

אופן ההכנה

  1. משרים את הכוסמת, הדוחן והעדשים ל-48 שעות, עם החלפת מים כל 12 שעות. 
  2. בתום 48 השעות, טוחנים את הכוסמת, הדוחן והעדשים עם המים והמלח.
  3. שופכים לקופסא את הבלילה ומניחים את המכסה מעל. חשוב לא לסגור עד הסוף כי הבלילה צריכה לנשום, רק להניח את המכסה. ונותנים לזה לתסוס במשך 24 שעות.
  4. לאחר 24 שעות, אתם אמורים לראות בועות בבלילה, זה הזמן להוסיף את גרעיני החמניה ולשפוך לתבנית אפייה.
  5. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180° לשעה ועשרים.
  6. להוציא מהתנור ולשים מגבת מטבח נקייה מעל עד שהלחם יתקרר.

בתאבון!

הערות

  • ניתן להחליף את הכוסמת, דוחן ועדשים ב-500 ג׳ כוסמת ירוקה
  • ניתן להשתמש באיזה גרעינים או אגוזים שרוצים, אני השתמשתי בגרעיני חמניה אבל אפשר להשתמש גם בגרעיני דלעת/ אגוזי מלך/ שקדים ועוד וכמובן שאפשר לשלב ביניהם
  • חשוב לשטוף את הבלנדר והקופסא שנשתמש להתססה במים וסבון בסמוך לשימוש כדי להבטיח שתתפתח תסיסה עם חיידקים טובים. תריחו את הבלילה לפני ההתססה כדי שיהיה לכם בסיס לדעת אם הריח תקין. הריח אמור להיות חמצמץ אחרי 24 שעות, אם הוא ממש מסריח או התפתח עובש למעלה, התסיסה לא הצליחה. צריך לזרוק, ולהתחיל מהתחלה. 

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניקוי רעלים:
אתגר הסלרי

אם כבר תקופה שאתם לא במיטבכם, מרגישים שקשה לקום מהמיטה, אתם עייפים כל הזמן, יש לכם מצבי רוח, העור פנים שלכם עושה לכם בעיות או סובלים מעצירות, מאוד יכול להיות שאתם צריכים לעשות ריסטרט לגוף.

הצטרפו בחינם ל-5 ימים של ניקוי רעלים והתחדשות.