עוגיות בטטה ושיבולת שועל

עוגיות טעימות ובריאות בטירוף בדיוק לימים הקרים האלה, כאלה שכיף לנשנש עם תה, לפני אימון או בארוחת בוקר, והקטע הכי טוב, שכל עוגיה כזאת היא ארוחה שלמה. 

אחד הדברים שאני רואה שהכי קשה למטופלים שלי זה מתוקים, אבל האמת היא שיש כל כך הרבה אופציות למתוקים בריאים שיספקו את הצורך הריגשי ובו זמנית יתמכו בנו ויאהבו אותנו חזרה. האתגר הפעם היה איך ליצור עוגיה שהיא לא נופלת משום עוגיה אחרת, כזאת שתרצו לאכול ואחרי כמה חיפושים ונסיונות הגעתי לעוגיה המושלמת הזאת. 

העוגיות עשויות משיבולת שועל ובטטה ולפני שאתם מרימים גבה אני אגיד לכם שלא מרגישים בכלל את הבטטה ויותר מזה, אם הייתם טועמים בלי שאני אגיד לכם את המרכיבים, גם לא הייתם מנחשים!

השיבולת שועל מכילים חומרים נוגדי דלקת ונוגדי חמצון שיכולים לסייע ולשמור על תפקוד העורקים. הסיבים של שיבולת השועל נקשרים לכולסטרול, וכתוצאה מכך היא עוזרות להוריד את הכולסטרול בדם.  בנוסף, הסיבים המסיסים של שיבולת שועל יוצרים ג'ל בבטן, ומעכבים את ריקון הקיבה, זה גורם לאנשים להרגיש מלאים במשך תקופה ארוכה יותר ולכן עוזרת לרדת במשקל. במחקר שעשו בנושא כמעט 90% מהנבדקים שטופלו בשיבולת שועל הפחיתו את משקל גופם בהשוואה לקבוצת הביקורת שלא הייתה בה ירידה במשקל.

לגבי הבטטות, הן בין הירקות הבריאים שאתם יכולים לאכול, הם מדורגים על ידי Mayo Clinic כאחד מ- 10 המזונות הבריאים. הן מכילות חלבון ייחודי עם השפעות אנטי סרטניות. במחקר אחד, חוקרים מצאו כי חלבון בטטה מאט את הצמיחה של תאים סרטניים המעי הגס ואת הגידול תאים סרטניים.

אז כמו שאתם מבינים, זה לא סתם חטיף, זאת דרך מעולה לצרוך שיבולת שועל ובטטה שכל כך טובים לנו לבריאות!

רכיבים

  • 1 כוס פירה בטטה
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל (קוואקר טחון בבלנדר)
  • 1/3 כוס פקאנים
  • 1 כף חמאת שקדים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית קינמון
    1/4 כוס מייפל

אופן ההכנה

  • מרתיחים בטטה בינונית בלי קליפה עד שהיא רכה
  • מסננים את המים ומועכים אותה
  • טוחנים בבלנדר כוס גדושה של קוואקר עד לקמח דק (מכוס גדושה תתקבל כוס קמח)
  • קוצצים את הפקאנים 
  • מערבבים את כל הרכיבים יחד, אמור להתקבל בצק רך
  • מחממים תנור ל 180° 
  • קורצים עם כף עוגיות, ועם ידיים רטובות מכינים כדור ומועכים אותו
  • מסדרים את הכדורים המעוכים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהעוגיות זהובות 
  • מוציאים מהתנור ומניחים את העוגיות על רשת. 
  • כשהן מתקררות אפשר להכניס לצנצנת

הערות

  • הכמות במתכון מספיקה ל-14 עוגיות של 5 ס״מ
  • כשמוציאים אותן מהתנור הן טיפה יותר רכות ואז הן מתקשות ככל שהן מתקררות ונהיות קריספיות
  • אחרי יום, העוגיות לא נשמרות קריספיות, אבל כמה דקות בטוסטר אובן מחזיר אותן לעצמן

בתאבון!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
גלילה לראש העמוד