עוגיות שוקולד צ׳יפס

עוגיות שוקולד צ׳יפס קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים בדיוק במרקם המושלם!

אני חושבת שמאז שנהייתי טבעונית לא נתקלתי בעוגיות שוקולד צ׳יפס טעימות כל כך! ולא רק זה שהן טעימות ברמות יש להן שני מרכיבים סופר בריאים: בטטה וקוואקר. הבטטה מונעת כמה סוגי סרטן והקוואקר עוזר להורדת כולסטרול ולירידה במשקל. אני יודעת שזה נשמע הזוי לשלב בטטה בקינוח אבל זה יוצא כל כך טעים, לא מרגישים בכלל את הטעם שלה. 

מה שכן, בואו לא נשכח שיש פה כמות נכבדת של שוקולד אז שווה לא להגזים עם כמות העוגיות שאוכלים וגם אפשר להחליף את השוקולד צ׳יפס בשוקולד איכותי קצוץ ע״י סכין.

רכיבים

עוגיות שוקולד צ׳יפס חמאת בוטנים

  • 1 כוס קמח שיבולת שועל
  • 1 כוס פירה בטטה
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס

עוגיות שוקולד צ׳יפס וניל

  • 1 כוס קמח שיבולת שועל
  • 1 כוס פירה בטטה
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כף חמאת קקאו מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה

  • מקלפים 3 בטטות קטנות, חותכים לקוביות ושמים על הגז עד שהבטטות מתרככות
  • מסננים את הבטטות ממי הבישול ומועכים אותן
  • טוחנים 2 כוסות גדושות של קוואקר בבלנדר עד שמתקבל קמח
  • מערבבים בשתי קערות שונות את כל הרכיבים (קערה אחת עם הרכיבים לעוגיות שוקולד צ׳יפס חמאת בוטנים וקערה אחת עם הרכיבים לעוגיות שוקולד צ׳יפס וניל)
  • יוצרים כדורים שטוחים עם ידיים רטובות או בעזרת 2 כפיות רטובות
  • מפזרים עוד קצת שוקולד צ׳יפס מעל
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180º ל-20 דקות
  • מוציאים מהתנור ומניחים את העוגיות על רשת להתקררות

הערות

  • יום אחרי העוגיות הופכות לרכות מבחוץ. תכניסו אותן 5 דקות לתנור לפני האכילה והן יחזרו להיות קריספיות מבחוץ

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניקוי רעלים:
אתגר הסלרי

אם כבר תקופה שאתם לא במיטבכם, מרגישים שקשה לקום מהמיטה, אתם עייפים כל הזמן, יש לכם מצבי רוח, העור פנים שלכם עושה לכם בעיות או סובלים מעצירות, מאוד יכול להיות שאתם צריכים לעשות ריסטרט לגוף.

הצטרפו בחינם ל-5 ימים של ניקוי רעלים והתחדשות.