פאד תאי נוטריטיבי במיוחד

אלטרנטיבה טובה לפאד תאי בלי שמן וסוכר, אשר עשוי מרכיבים מזינים וקל הכנה!

איך אני אוהבת פאד תאי, זה אחד המאכלים שאני מזמינה באופן קבוע כשאני אוכלת בחוץ. אבל לצערנו הוא מכיל הרבה שמן, מלח וסוכר. מצד שני אם מחליטים להכין את הגירסא הבריאה שלו, אפשר להכין מנה שמשלבת טעמים, מרקמים וליצור מנה בריאה בצורה יוצאת דופן.

מה שלא הרבה יודעים זה שאפשר להקפיץ ירקות בלי שמן בכלל! כל מה שאתם צריכים לדאוג שהמחבת תהיה חמה מאוד וזה יעבוד מצויין, במקום שמן, אנחנו נוסיף 2-3 כפות מים. 

רכיבים

 לנודלס:

  • 2 כוסות פטריות פרוסות
  • 2-3 מקלות סלרי (אופציונאלי)
  • 1 בצל לבן
  • 1 כוס ברוקולי חתוך לפרוסות דקות
  • 1 פלפל קטן אדום
  • 2 גזרים חתוכים דק לאורך
  • 1 שן שום טחונה
  • 3 כוסות כרוב חתוך דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • חבילת טופו קשה (300 גרם), שטוף ומיובש, חתוך לקוביות של כ-2 ס״מ
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 300 גרם פסטה משעועית או קטניה אחרת

לרוטב:

  • 1 כוס קוקוס טחון לא ממותק
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שקדים גולמיים או 1/4 כוס חמאה שקדים
  • 1/4 כוס טחינה או 1/3
  • כוס זרעי שומשום
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית רוטב סויה דל בנתרן
  • 6 תמרים, מגולענים
  • 1 שן שום
  • 1 ס״מ חתיכת זנגביל
  • 1/8 כפית פלפל קאיין, או לפי הטעם

אופן ההכנה

  • שמים בבלנדר את כל הרכיבים של הרוטב ומפעילים עד שמתקבל מרקם חלק.
  • שמים 2-3 כפות מים במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את הבצל והברוקולי ומאדים במשך 3 דקות. מוסיפים את הפטריות, הגזר, הסלרי, הפלפל האדום והשום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את הכרוב ונותנים לו עוד דקה לבישול. אם הירקות מתחילים להידבק, מוסיפים כמות קטנה של מים.
  • מוסיפים את הרוטב, הטופו והספטה המבושלת ונותנים לזה דקה נוספת. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק ומגישים.

הערות

לגבי הפסטה אתם יכולים לבחור איזה שאתם רוצים, אני אישית מעדיפה לבחור פסטה מקטניות כדי להגדיל את הערך התזונתי. מה שחשוב להסתכל כשאתם קונים פסטה זה כמה סיבים יש לה וכדי לדעת אם זה מספיק כל שעליכם לעשות הוא לחלק את מספק הפחממות במספר הסיבים, אם יצא לכם מספק קטן או שווה ל-5, זה מוצר מצויין! אם יצא יותר (בדר״כ בפסטות רגילות זה סביב ה-20) זה מוצר מאוד מעובד ועדיף להימנע. כך לדוגמא בפסטה שאני אכלתי יש 37 גרם פחממות ו-20 גרם סיבים, מכאן ש 37/20= 1.85.

אני השתמשתי בפסטה של Explore, היא הייתה מאוד טעימה, קצת יותר צמיגית מהפסטה הרגילה אבל בהחלט אלטרנטיבה טובה וגם היא לא התפרקה כמו הרבה פסטות ללא גלוטן. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סדנת קינוחים טבעוניים

229 ₪

199 ₪

סדנת בישול טבעוני

350 ₪

289 ₪

סדנת ארוחת בוקר

350 ₪

289 ₪