פאי רועים טבעוני וארגנטינאי, טעים וקל להכנה!

אני גדלתי בבית ארגנטינאי ואחד המאכלים שהיינו אוכלים לעיתים קרובות  מאוד היה פאי רועים. אצלי הוא ממש חקוק כאחד מטעמי הילדות שלי. הגירסא המקורית עשויה משכבה של בשר מוקפץ עם בצל וגמבה, שכבה שניה של ביצה קשה וזיתים ירוקים, ושכבה אחרונה של פירה. 

לאחורנה ממש התגעגעתי אליו ומסתבר שהגירסא הטבעונית שלו, לא פחות טובה! ואפילו ממש מצויינת!

רכיבים

  • 1 בצל 
  • 1 גמבה
  • 1.5 כוס עדשים שחורות מבושלות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כפית שטוחה של כמון
  • 1/2 כפית של מלח שחור
  • זיתים ירוקים
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • להרתיח את תפוחי האדמה עד שמתרככים
  • לקצוץ את הבצל והגמבה 
  • לחמם במשך 2-3 דקות מחבת נונ-סטיק
  • להוסיף את הבצל והגמבה למחבת ולהקפיץ אותם עד להשחמה (מסתבר שממש לא חייב שמן, רק צריך לדאוג שהמחבת תהיה ממש חמה) אם צריך, ניתן להוסיף טיפה מים כדי שלא ידבקו
  • להוסיף את העדשים המבושלות, את הכמון והמלח השחור, לערבב היטב ולהוריד מהאש. 
  • להכין פירה מתפוחי האדמה המבושלים, ולהוסיף מים ממי הבישול של תפוחי אדמה כדי להגיע למרקם של פירה רך. להוסיף אגוז מוסקט ומלח לפי הטעם
  • עכשיו נרכיב את המנה- ניקח תבנית פיירקס קטנה, נוסיף את העדשים ונפזר מעל זיתים ירוקים
  • נוסיף ונשטח את הפירה ובעזרת מזלג, ניצור טקסטורה
  • נכניס לתנור גריל ב-200° עד שהפירה למעלה משחים

הערות

  • ניתן הישתמש בכל סוג עדשים שרוצים, אני בחרתי להשתמש בעדשים שחורות כי זה מזכיר את הצבעים של המנה המקורית
  • המתכון המקורי כלל ביצה קשה ופה החלפתי את הטעם ע״י המלח השחור שיש לו טעם שמזכיר ביצים
  • תוסיפו את התבלינים לאט לאט, תטעמו ותחליטו אם צריך עוד, קחו בחשבון שחלק מהטעם יועודנו כשהביס יגיע יחד עם הפירה
  • המתכון מתאים ל 1-2 אנשים, תלוי עד כמה אתם רעבים:) תרגישו חופשי להכפיל את הכמויות ולהכין בתבנית פיירקס סטנדרטית

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניקוי רעלים:
אתגר הסלרי

אם כבר תקופה שאתם לא במיטבכם, מרגישים שקשה לקום מהמיטה, אתם עייפים כל הזמן, יש לכם מצבי רוח, העור פנים שלכם עושה לכם בעיות או סובלים מעצירות, מאוד יכול להיות שאתם צריכים לעשות ריסטרט לגוף.

הצטרפו בחינם ל-5 ימים של ניקוי רעלים והתחדשות.