פוצ׳רו

היום אני אלמד אתכם להכין פוצ׳רו, שזה תבשביל שבמקור מגיע מספרד, והוא למעשה דומה מאוד לתבשיל ה-cocido הספרדי, אך ללא התבלינים. הפוצ׳רו נפוץ בעיקר במדינות הלטיניות: מקסיקו, ארגנטינה, פרגאווי ודרום ברזיל.

אני זוכרת כשהייתי קטנה, בימים גשומים וקרים כמו אלה, אמא שלי הייתה מחכה לנו עם פוצ׳רו חם וטעים. לא רק שהוא טעים ומשביע, הוא עשיר מבחינה תזונתית וקל מאוד להכנה. הגירסא המקורית כללה ביצה ועוף ואני החלפתי את זה בגרגרי חומוס כמו בגירסא הספרדית ואני חייבת להגיד לכם שזה יוצא שילוב טעים במיוחד ולא נופל מהמתכון המקורי של אמא שלי! 

רכיבים

  • 3 בטטות קטנות
  • 3 תפוחי אדמה קטנים
  • 1/2 דלורית או חתיכת דלעת
  • 2 גזרים 
  • 2 קלחי תירס  
  • 3 מקלות סלרי עם העלים
  • גמבה
  • 1 בצל גדול או 3 קטנים
  • 1 כוס גרגרי חומוס קפואים
  • 1 שן שום

אופן ההכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה, הבטטות, הדלורית, הגזרים ו-2 בצלים קטנים ושמים בסיר.
  • חותכים את הפלפל ל-2, קוצצים את מקלות הסלרי ומנקים את התירס ואת כל אלו גם מכניסים לסיר. 
  • שמים מעל הכל את העלים של הסלרי ושופכים מים עד שהם מכסים את כל הירקות. 
  • שמים על הגז על אש גבוהה עד לרתיחה ואז ממניכים. נותנים לזה להתבשל עד שכל הירקות רכים. 
  • בסיר אחר, שמים גרגרי חומוס קפואים, בצל קטן ושום אחד.
  • מוסיפים מים שיכסו הכל.
  • שמים על הגז על אש גבוהה עד לרתיחה ואז ממניכים ונותנים לזה להתבשל עד שהן מתרככים.
  • כשהכל מוכן, מועכים את כל הירקות וגרגרי החומוס יחד (מלבד הבצל, השום, הסלרי, הפלפל והתירס)
  • חותכים ומוסיפים את התירס ומגישים
  • ניתן להגיש כוס מרק צח לפני הארוחה

הערות

  • אני אוהבת להשתמש בגרגרי חומוס קפואים כי הם מקצרים מאוד את זמן ההכנה וגם קלים יותר לעיכול בגלל ההרתחה הכפולה, אבל תרגישו בנוח להשתמש בגרגרים יבשים, להשרות ולבשל אותם.

בתאבון!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
גלילה לראש העמוד