אני מתרגשת לשתף איתכם את המתכון לשוקולד ביתי מושלם העשוי מ- 3 מרכיבים בלבד!

המתכון הזה לקוח מתוך סדנת הקינוחים הבריאים שלי, קינוחים ללא גלוטן, סוכר, חלב או ביצים אבל עם מלא טעם! הכל מחומרים טבעיים כמו אגוזים, תמרים, פירות ושוקולד. זאת סדנה אינטימית של עד 10 משתתפים ואת כל הפרטים המלאים תוכלו לראות בקישור הזה

שוקולד נחשב ל"מזון האלים", הוא מפנק, מנחם ומשמח והוא אחד המזונות האהובים בעולם, הקקאו יוצר שמחה ומעצים את האהבה לחיים.

אבל חשוב לדעת שחלק גדול מהשוקולדים שנמצאים בחנויות הם תעשייתיים ובינם לבין שוקלד כבר לא נשאר שום קשר אמיתי. בתהליך העיבוד התעשייתי הקונבנציונלי של הקקאו.

עוברים הפולים מספר תהליכים בטמפרטורה גבוהה מאוד (בין 130 -400 מעלות) שמחסלת למעשה את מרבית הערכים התזונתיים המופלאים שקיימים בפרי הקקאו.

השוקולד האמיתי הוא שוקולד על טהרת הקקאו הנא (raw) שאינו עבר חימום וקלייה – קקאו כזה נחשב לסופרפוד ולכן השוקולד המופק ממנו טעים מאוד, מרפא ומזין ומעניק לגוף את הערך הגדול ביותר שאפשר לקבל מפרי הקקאו.

השוקולדים שאנחנו נכין היום הם לא מטומפררים ולכן יהיה צורך לשמור אותם במקרר. אפשר לטמפרר שוקולדים raw  אבל זה תהליך ארוך ומסובך יותר ולא ניכנס אליו היום. 

דבר אחרון לפני שמתחילים, חשוב מאוד להשתמש בתבניות סיליקון איכותיות כדי לא לזהם את השוקולד בכימיקלים. קחו בחשבון שזאת השקעה חד פעמים והן יחזיקו לכם הרבה שנים. אני אישית משתמש בתבניות של חברת Lurch שעשויות מ – 100% סיליקון פלטינה®. תוכלו למצוא את התבניות האלה בחברת ״אופק חדש״

וסידרתי לכם  10% הנחה על כל המוצרים שלהם שלא במבצע,  תזינה את הקוד הקופון ״פלור10״ ותקבלו את ההנחה. זה הקישור לאתר.

בואו נתחיל!

רכיבים

  • 120 גרם עיסת קקאו
  • 60 גרם חמאת קקאו
  • 6 כפות מייפל/ סילאן
  • תוספות שאוהבים (אגוזי לוז, אגוזי מלך, אבקת מאקה, טחינה וכד׳)

אופן ההכנה

  • נכניס לסיר קטן את כל הרכיבים למעט התוספות.
  • את הסיר נניח מעל סיר אחר עם מים ונפעיל את הגז, חשוב להישאר ליד וברגע שהשוקולד נמס, להסיר אותו מהגז כדי שלא ישרף.
  • עכשיו שהשוקולד נמס, זה הזמן להוסיף לו תוספות מעניינות, אני חילקתי את השוקולד ל-4 חלקים שווים. לחלק הראשון הוספתי כפית אגוזי לוז קצוצים דק, לחק השני כפית אבקת מאקה, לחלק השלישי הוספתי 2 כפות טחינה ואת החלק האחרון השארתי נקי.
  • ליצוק את השוקולד עם התוספות על תבנית סיליקון איכותית (או ליצוק מדליונים בעזרת כפית על נייר אפייה) ולהכניס למקפיא ל-15 דקות.
  • להוציא מהתבניות סיליקון ולשמור בקופסא במקרר.

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email