וואו אחרי שתטמעו את כדורי הפטה שקדים האלה, אני מזהירה שאין דרך חזרה! פשוט המתכון לגבינה טבעונית הכי טוב שיצא לי עד היום😍

יש הרבה מתכונים לגבינות טבעוניות שם בחוץ אבל מעט מאוד מהם מצליחים להתחקות אחרי הטעם של הגבינה וזאת מיכוון שגבינה רגילה גם עוברת תהליך של תסיסה. ולכן כשאנחנו מנסים סתם לטחון ולערבב יחד כמה רכיבים, לרוב לא נגיע לטעם מספק.

בגלל זה אני מאוד אוהבת להעביר התססה את הגבינות שלי בעזרת חיידקים פרוביוטים ואז אני מקבלת 2 יתרונות ביחד, גם נהנת מפרוביוטיקה חיה ולא כזאת עייפה בכמוסות, וגם נהנת מתוצר סופי טעים ברמות!

בגבינת שקדים הזאת אני משתמשת בשקדים בלי הקליפות וזה גורם לה להיות אקסטרה קרמית! אבל אל תדאגו, כי יש לי טריק מגניב ממש לקילוף מהיר של השקדים😜

רכיבים

  • 1 כוס שקדים
  • 1 כוס מים
  • 2 כמוסות פרוביוטיות
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון 

אופן ההכנה

  1. להשרות שקדים במקרר למשך 6-12 שעות.
  2. לסנן ממי ההשרייה.
  3. לשפוך לתוך מים שזה עתה רתחו אך הביעבוע כבר נרגע. השקדים מתחמצנים ב-100° ולכן נרצה להכניס אותם למים בקצת פחות מ-100°. 
  4. נחכה 2 דקות בדיוק ונסנן את המים.
  5. נקלף את השקדים. בשלב הזה השקדים יתקלפו ממש בקלות. 
  6. נכניס את השקדים לבלנדר עם מים, מלח, כף אחת של מיץ לימון ותכולה של 2 קפסולות של חיידקים פרוביוטים, ונטחן למרקם חלק. 
  7. נעביר לבד חיתוך או שקית סינון שיושב מעל מסננת, נקשור אותו ונניח משהו כבד מעל כמו כוס או צנצנת. 
  8. נכסה במגבת מטבח נקיה ונשאיר בחוץ ל-24 שעות.
  9. נעביר את הגבינה לקערה, נוסיף את שמרי הבירה וכף לימון, נערבב טוב ונטעם, נתקן לפי הטעם. 
  10. בעיקרון פה כבר אפשר להעביר לכלי ולשמור במקרר אבל אם רוצים להכין כדורים, נכניס למקפיא ל-½ שעה.
  11. בעזרת כף נשים חלק מהגבינה על הזעתר, ואז נגלגל עם הידיים. ​

הערות

  • לא חייבים להכניס את השקדים למים חמים- אם אתם רוצים לשמור על השקדים Raw, יש דרך נוספת לא לעבוד בפרך, אפשר להשרות את השקדים 48 שעות במקרר עם החלפה של מים כל 12 שעות, ובתום 48 שעות הקילוף אמור להיות קל יחסית. 

  • סטריוליות זה שם המשמחק- בגלל שאנחנו עובדים עם חיידקים ורוצים שיתפחו חיידקים מסויימים על פני אחרים, חשוב לשטוף טוב טוב עם סבון ומים את הבלנדר, את הקערה, את הבד, את הכף וכל מה שיבוא במגע עם השקדים הקלופים לפני התסיסה כדי להימנע מחיידקים לא רצויים בגבינה שלנו. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סדנת קינוחים טבעוניים

229 ₪

199 ₪

סדנת בישול טבעוני

350 ₪

289 ₪

סדנת ארוחת בוקר

350 ₪

289 ₪