שיפודים למנגל וסטייק פורטובלו

בהמשך לספיישל יום העצמאות היום נכין שיפודים למנגל וסטייק פורטובלו משגע!

פטריות הן מאוד מיוחדות, לא רק שיש להן טעם טעים, הן עסיסיות ובעלות מרקם ״בשרי״ באיזה שהיא צורה ולכן מחליפות באופן מושלם את שיפודי הבשר המסורתיים. בנוסף, כל אחת בעלת מרקם קצת שונה, ואני אוהבת במיוחד את פטריות מלך היער שבעלות מרקם וטעם נדיר. 

באופן מפתיע, פטריות לבנות פשוטות – הזולות ביותר והזמינות במגוון רחב של חנויות, כנראה הכי בריאות והכי העשירות בנוגדי חמצון. למעשה, אכילה של פטריות פשוטות כאשר הן נאכלות מדי יום, עלולה לדכא את התפתחות סרטן השד. בנוסף, אנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות, מחלות דלקתיות, אלרגיות, מערכת חיסונית יתר על המידה, ודלקת כרונית עשויים ליהנות במיוחד מאכילת פטריות.

פטריות מכילות תרכובות הנקראות בטא גלוקנים, אשר עשויות להגביר את תפקוד המערכת החיסונית. תרכובת נדירה נוספת שקיימת אצל פטריות ולא נמצאת במרבית המזונות היא חומצת האמינו L-ergothioneine המגנה על התאים מפני לחץ חמצוני.

עם זאת, פטריות עשויות להכיל רעלן טבעי שנקרא agaritine, אך החדשות הטובות שהוא מושבת בחום ולכן עדיף לבשל או להקפיץ מעט פטריות לפני האכילה. 

רכיבים לשיפודים

רכיבים שיפודי סויה-שום

  • ½ ראש שום כתוש
  • רוטב סויה
  • פטריות מכל מיני סוגים
  • טופו
  • ירקות לשיפודים (פלפלים בכל הצבעים, עגבניות, בצל, שומר, ועוד)

רכיבים שיפודי לימון-פפריקה

  • ½ ראש שום כתוש
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מעט מלח
  • פטריות מכל מיני סוגים
  • טופו
  • ירקות לשיפודים (פלפלים בכל הצבעים, עגבניות, בצל, שומר, ועוד)

אופן ההכנה של השיפודים

  1. לערבב את רוטב הסויה עם השום או הלימון, הפפריקה השום. 
  2. להכניס פנימה את הטופו ולהשרות כמה דקות עד לילה.
  3. להוסיף את הפטריות ולערבב.
  4. להרכיב את השיפודים כאשר יש לשלב ירקות טריים בין הטופו והפטריות. 
  5. לשים על המנגל כ-5 דקות מכל צד או לחילופין להכניס לתנור על תוכנית גריל, על הרשת. את התנור יש לחמם ל-250° למשך 5-8 דקות כל צד של השיפודים. 

רכיבים לסטייק פורטובלו

  • ½ ראש שום כתוש
  • רוטב סויה
  • פטריות פורטובלו

אופן ההכנה של הסטייק פורטובלו

  1. לערבב את השום עם רוטב הסויה.
  2. לטבול את הפורטובלו ברוטב. 
  3. להניח על המנגל על אש נמוכה או לחילופין לחמם מחבת פסים על אש גבוהה כדי לתת מכת חום לפטריות ואז להמניך את האש לאש נמוכה עד שהפטריות מוכנות. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email