סלט שעועית ותירס

הסלט הזה התחיל משאריות של אורז במקרר שפשוט לא ידעתי מה לעשות איתם. הכיוון הכללי היה סלט, ובסוף הוא יצא כל כך טעים ומפתיע שזה הפך להיות אחד הסלטים האהובים עלי! 

כשאומרים סלט, להרבה אנשים קופץ לראש חסה ועגבניות ובמצב הזה, זה באמת לא יותר מתוספת לארוחה. אבל! אם אתם מוסיפים קטניות ודגנים לסלט, יש מה שישביע אותכם ופתאום זה הופך לארוחה שלמה, מרעננת, בול לקיץ ומפוצצת בערכים תזונתיים. 

ההפתעה השניה היה הרוטב שהשתלב בצורה כל כך מדוייקת וטעימה עם הסלט שזה אחד המתכונים בבלוג שאתם פשוט צריכים לסיים לקרוא וללכת להכין כי אני בטוחה שאתם תתאהבו😍

רכיבים

רכיבים לסלט

  • 1 כוס אורז מלא מבושל
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
  • 1 כוס גרגרי תירס מבושלים
  • 1 מלפפון
  • 2 עגבניות קטנות
  • פלפל כתום/ צהב
  • חופן כוסברה 

רכיבים לרוטב

  • 1 כף חמאת שקדים 
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • מיץ מ-½ לימון 
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • ½ כפית חרדל דיג׳ון 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז, השעועית והתירס. אני אוהבת להשרות ולבשל מראש כמות גדולה של שעועית וחומוס, לסנן ממי הבישול ולאחסן במקפיא. ככה במקרה כמו זה שאני רוצה סלט מהיר, זה דורש רק כמה דקות של הרתחה. לגבי התירס, השתמשתי בגרגרי תירס קפואים שהרתחתי ככ-2 דקות. 
  2. חותכים את כל הירקות לגודל בינוני. 
  3. קוצצים קטן את הכוסברה ושמים הכל בקערה גדולה. 
  4. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לאט לאט מים עד למרקם נוח. קצת כמו שמכינים טחינה. הרעיון שהרוטב יהיה מספיק סמיך כדי לעטוף את כל מרכיבי הסלט ומספיק דליל כדי להתפזר באופן אחיד. 
  5. מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים טוב ומגישים 

בתאבון!

סלט שעועית ותירס

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email