המבורגר שעועית שחורה משגע

יום העצמאות בפתח ובמיוחד ליום הזה החלטתי להכין לכם ספיישל יום העצמאות, שגם לכם יהיה משהו טעים ובריא לשים על המנגל 🙂

היום נכין המבורגר שעועית שחורה משגע ורוטב ברביקיו הורס. 

רכיבים

רכיבים להמבורגר

  • 1 בצל קצוץ 
  • 2 שיני שום כתושות 
  • 1 כוס אורז מלא מבושל
  • ½1 כוס שעועית שחורה מבושלת (אפשר מקופסאת שימורים)
  • ⅓ כוס קוואקר טחון (בבלנדר)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • ½ סלק מבושל ומעוך או קצוץ
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית שבבי צ׳ילי
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 4 כפות רוטב ברביקיו

רכיבים לרוטב ברביקיו

  • 2 כפות רסק עגבניות (או 100 ג׳)
  • ⅛ כוס רוטב סויה
  • ⅛ מייפל/ אגבה/ מולסה/ סילאן
  • ⅛ כוס מים
  • 1 כף חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
  • ½ כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה

הכנת רוטב הברביקיו

  • לשים את כל הרכיבים הקערה, לערבב היטב שלא יהיו גושים והרוטב מוכן:) 

הכנת ההמבורגר

  1. לחמם מחבת 3-4 דקות וכשהיא ממש חמה, להכניס את הבצל ולהשחים טיפה. אם הוא נדבק, להוסיף כמה כפות מים. 
  2. כשהוא שחום, להוסיף את השום ולהשחים אותו מספר דקות. חשוב מאוד שהשום לא ישרף כי אז הוא עלול לעשות טעם מר. אם הוא מתחיל להדבק תוסיפו מייד מעט מים. 
  3. לשים בקערה את השעועית, ולמעוך אותה בעזרת מזלג או מועך תפוח אדמה. 
  4. להוסיף את כל יתר הרכיבים ולערבב היטב.
  5. בעזרת כוס מדידה בגודל ½ כוס למדוד כל פעם את הכמות לקציצה, לשטח אותה עוד טיפה בעזרת הידיים.
  6. להעביר למנגל או למחבת פסים עד שהקציצה מתייצבת, זה לוקח כמה דקות טובות, לכן רצוי לתת מכת חום ואז להוריד את האש, לאש נמוכה עד שהקציצה מוכנה. 

הערות

  • להכנת הקציצות אני השתמשתי ב-½ כוס וזאת מידה מצויינת ללחמניה אבל אם אתם מכינים לילדים קטנים, הייתי הולכת על ⅓ או ¼ כוס מדידה. 
  • על תוותרו על פפריקה מעושנת! למרות שאפשר להשתמש בפפריקה מתוקה במקום, אל תוותרו על הפפריקה מעושנת כי היא מה שתיתן את הטעם הגרילי לקציצה. 
  • ניתן להחליף את השעועית השחורה בשעועית אדומה או לבנה. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סדנת קינוחים טבעוניים

229 ₪

199 ₪

סדנת בישול טבעוני

350 ₪

289 ₪

סדנת ארוחת בוקר

350 ₪

289 ₪