הירשמו לקבלת טיפים ומתכונים חדשים!

הפעם מחכה לכם בראוניז טבעוני וללא גלוטן, פאג׳י וגואי ודיי חלומי 🙂

הוא משלים את ספיישל יום העצמאות בו הכנו המבורגר שעועית שחורה, ושיפודים עם סטייק פורטובלו. והיום נכין קינוח לעל האש, בראוניז!

בבראוניז יש רכיב סודי וזה הבטטות. אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל אי אפשר לנחש בכלל שהן שם והן עוזרות לנו עם המתיקות והמרקם. בטטות נמנות בין 10 הירקות הכי בריאים ולכן חשוב לשלב אותן בכל הזדמנות. 

בנוסף במתכון השתמשתי במי חומוס מקופסאת שימורים, אפשר גם להשתמש במי חומוס מבישול ארוך של חומוס. הם מחליפים את הביצים במתכון. 

רכיבים

רכיבים לבראוניז

  • 500 גרם בטטות 
  • 12 תמרי מדג׳ול
  • 6 כפות מייפל
  • 100 גרם קמח שקדים
  • 100 גרם קוואקר טחון (בבלנדר)
  • 6 כפות אבקת קקאו
  • 80 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • שקית אבקת אפייה
  • נוזל מקופסאת שימורים של חומוס

רכיבים לקישוט

אופציה 1:

חמאת בוטנטים

 

אופציה 2: גנאש שוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם קרם קוקוס

אופן ההכנה

  1. לשקול 500 ג׳ של בטטות ולבשל או לאדות אותן עד שרכות.
  2. להשרות את התמרים במים רגילים.
  3. לטחון 100 ג׳ של קוואקר לאבקה בעזרת הבלנדר (בלי נוזלים) או מטחנת תבלינים.
  4. כשהבטטות מוכנות, להעביר אותן למעבד מזון ולהוסיף את התמרים המושרים (בלי המים) ולטחון למרקם חלק. 
  5. להוסיף את כל יתר המרכיבים מלבד השוקולד ולטחון למרקם חלק. 
  6. להוסיף את השוקולד המריר, לערבב ולהעביר לתבנית זכוכית גדולה עם נייר אפייה. 
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180° למשך 45 דקות.
  8. להוציא מהתנור ולתת להם להתקרר (אחרת יתפרקו).
  9. לקשט ולהגיש. בקישוטים יש 2 אופציות, הראשונה פשוט לפזר מעל מעט חמאת בוטנים והשניה לפזר גנאש שוקולד (הסבר למטה)
הכנת הגנאש שוקולד
  1. בשביל להכין את הגנאש שוקולד יש לקצוץ את השוקולד המריר.
  2. להרתיח את הקרם קוקוס 
  3. לשפוף את קרם הקוקוס מעל השוקולד המריר ולערבב עד שהכל נמס.
  4. לשפוך על הבראוניז

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email