הירשמו לקבלת טיפים ומתכונים חדשים!

עוגת שוקולד שילדים אוהבים

היום נכין עוגת שוקולד שילדים אוהבים אבל גם המבוגרים הולכים להנות ממנה מאוד!

הרבה זמן אני רוצה להכין לכם עוגה כזאת שאפשר להכין לילדים לימי הולדת, כזאת שאפשר לקחת לגן או לבית הספר, כזאת שהיא טבעונית וגם ללא גלוטן והכי חשוב שתהיה ממש ממש טעימה. 

והינה הגעתי לעוגה הזאת שיוצאת כל כך טעים! היא כל כך עשירה בטעם ובמרקם שאם לא מגלים לכם, אין שום סיכוי שאתם יודעים שהיא טבעונית וללא גלוטן.

כשמכינים עוגות ללא גלוטן, בדר״כ צריך לשלב מספר קמחים כדי להגיע למרקם שהוא קליל ואוורירי וזה בדיוק מה שעשיתי במתכון הזה. הקמח העיקרי הוא קמח שקדים שנותן לנו את הגוף לעוגה, קמח הטפיוקה נותן לנו אווריריות, וקמח הקוקוס מאחד לנו הכל ביחד וסופג נוזלים. בקיצור יש פה שיווי משקל שנותן לנו עוגה לא פחות ממושלמת:)

רכיבים

רכיבים יבשים

  • ¼2 כוס קמח שקדים
  • ¾ כוס קמח טפיוקה
  • ⅜ כוס קמח קוקוס
  • ½1 כוס סוכר קוקוס
  • ⅛1 כוס קקאו
  • ½1 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח

רכיבים רטובים

  • 3 תפוחים
  • ⅛1 כוס קרם קוקוס
  • ¾ כוס מים
  • ¾ שמן קוקוס
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 2 כפיות תמצית וניל
גנאש שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם קרם קוקוס

אופן ההכנה

  1. מדליקים תנור לחום 180°.
  2. מערבבים בקערה אחת את כל היבשים יחד.
  3. שמים בויטמיקס את כל מה שברשימת הרטובים וטוחנים למרקם חלק. אם אין בלנדר- ניתן להמיר את 3 התפוחים ב- ¼1 כוס של רסק תפוחים ופשוט לערבב ידנית את כל הרטובים.
  4. שופכים את כל הרטובים לתוך קערת היבשים וטורפים עד למרקם חלק.
  5. מעבירים לתבנית עגולה 25 ס״מ ואופים כ-50 דקות עד שהעוגה יציבה.
  6. מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד המריר.
  7. מביאים את קרם הקוקוס לרתיחה
  8. מורידים מהאש ומוסיפים לו את השוקולד המריר הקצוץ. 
  9. מערבבים מהר בעזרת מזלג או מטרפה עד שכל השוקולד נמס. אם זה נוזלי מדי, מחכים טיפה שיתקרר ויסמיך כדי שיהיה יותר כל למרוח על העוגה. 
  10. מוזגים מעל העוגה ומורחים בעזרת לקקן. 

הערות

  • ניתן להחליף את קמח הטפיוקה בקמח תפו״א  או בעמילן תירס (קורנפלור)

  • בעיניי העוגה יותר טעימה בטמפרטורת החדר או חמימה. אני שמרתי אותה במקרר, והיא הייתה מעולה גם יום אחרי! לפני ההגשה חיממתי אותה 5 דקות בטוסטר אובן והיא יצאה אלוהית. 

בתאבון!

לערבב בקערה את כל היבשים
לחצו על החץ השמאלי להמשך ההוראות
לטחון את כל הרטובים ולהוסיף אותם לקערת היבשים
אם אין בלנדר- אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום תפוחים טריים ולערבב ידנית
לערבב טוב בעזרת מטרפה או מזלג
להכניס לתנור
ל-50 דקות, חום 180°
להכין את הגנאש
להרתיח את קרם הקוקוס, כשרותח להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד המריר הקצוץ
לערבב עד שכל השוקולד נמס
לשפוך על עוגת השוקולד את הגנאש
אם הוא נוזלי מדי, חכו כמה דקות שטיפה יתקרר ויסמיך
לקשט בעזרת קמח קוקוס
להגיש 🙂

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email