הירשמו לקבלת טיפים ומתכונים חדשים!

עוגיות שוקולד צ'יפס

שבוע שעבר הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים ואחרי שהם יצאו כל כך טוב, רציתי להתנסות בעוד חמאות ועוד אפשרויות ותקשיבו, יצא מדהים!! 

העוגיות עם החמאת קשיו בטעם וניל מרגישות בדיוק בדיוק כמו העוגיות שוקולד צ'יפס המקוריות, והעוגיות עם החמאת אגוזי לוז וקקאו פשוט בטעם נוטלה! 

ולכל המודאגים ששואלים "אבל איפה הקמח?", אז במתכון הזה אין קמח כי החמאת קשיו והחמאת אגוזי לוז משמשות גם כמו הקמח וגם כמו השמן במתכון. נשמע הזוי? לגמרי! אבל זה עובד!

רכיבים

עוגיות שוקולד צ'יפס וניל

  • 1 כוס חמאת קשיו
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס (או סוכר דמרה או 1/4 כוס סוכר חום ו-1/4 כוס סוכר לבן)
  • ביצת פשתן אחת (כף פשתן טחון + 3 כפות מים, לערבב ולשים בצד) או ביצה רגילה אחת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ עם סכין

עוגיות שוקולד צ'יפס נוטלה

  • 1 כוס חמאת אגוזי לוז
  • 3/4 כוס סוכר קוקוס (או סוכר דמרה או שילוב של סוכר לבן וסוכר חום)
  • ביצת פשתן אחת (כף פשתן טחון + 3 כפות מים, לערבב ולשים בצד) או ביצה רגילה אחת
  • 6 כפיות אבקת קקאו raw  (או רגילה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ עם סכין

אופן ההכנה לשתי סוגי העוגיות

  1. להכין את 'ביצת' הפשתן (לערבב בקערה כף 1 של פשתן עם 3 כפות מים ולהניח בצד).
  2. לחמם תנור ל-180°.
  3. בקערה גדולה לערבב את כל הרכיבים והוסיפו את 'ביצת' הפשתן.
  4. בעזרת כף, לקרוץ עיגולים, לגלגל אותם בין הידיים ולמעוך אותם.
  5. להניח על נייר אפייה ולאפות כ-10-12 דקות

הערות

  • ניתן להחליף החמאת קשיו בחמאת שקדים.
  • שימו לב שהעוגיות מתפשטות הרבה אז תשאירו מספיק מקום בין עוגיה לעוגיה.

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email