קארי חומוס, כרובית וברוקולי

אז החורף החליט לחזור ומה יותר כיף מצלחת קארי חמה בימים הקרים האלו? 

קארי הוא תבשביל ירקות שמוגש לצד דגנים, במקרה הזה אורז, ומתבלים אותו בתערובת תבלינים שבדר״כ יכילו את 3 ה ״כ״: כורכום, כמון וזרעי כוסברה 🙂 

אז בשביל המתכון הזה זרקתי כמה דברים שהיו לי במקרר ויצא מתכון נדיר. זה גם אומר שאתם יכולים לשחק עם הירקות והקטניות השונות, לדוגמא ניתן להחליף את החומוס בטופו או את הקישוא בבטטה, ברגע שהבנתם את העיקרון, אתם יכולים לעוף באוויר. 

אז מה אתם צריכים בשביל המתכון הזה? 

רכיבים

תבשיל קארי

  • 1 בצל גדול (2 כוסות בצל פרוס)
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כף ג׳ינג׳ר מגורד
  • 1 כף כורכום מגורד
  • 8 טבעות פלפל צ׳ילי
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כפיות אבקת כורכום
  • 1 כפית אבקת זרעי כוסברה
 
 
  • 3 כוסות חומוס מוקפא
  • 1/2 1 כוס פרחי כרובית
  • 1/2 1 כוס קישוא חתוך לקוביות 
  • 1/2 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1 פחית נוזל קוקוס (400 מ״לֹ)
  • 400 מ״ל מים

אורז

  •  
  • 2 כוסות אורז מלא בסמטי
  • 10 כוסות מים רותחים
  • 4 שיני שום 
  • 1 כף מלח 

אופן ההכנה

תבשיל קארי

  1. כדי לבשל בלי שמן, נחכה שהסיר יהיה רותח ואז נוסיף לו את הבצל וניתן לו להתכרמל.
  2. כשהבצל מתחיל להיות שקוף, נוסיף את הג׳ינג׳ר, הכורכום, השום כתוש ואת הפלפל צ׳ילי החריף וניתן להם כ-3 דקות.
  3. נוסיף קצת נוזל קוקוס כדי לפתוח את התבלינים.
  4. לנוזל הקוקוס נוסיף את הכמון, אבקת הכורכום, ואת זרעי הכוסברה. וניתן להם דקה או שתיים להיפתח בתוך הנוזל השומני.
  5. שופכים את כל תכולת פחית נוזל הקוקוס ומוסיפים את אותה כמות מים. 
  6. מביאים לרתיחה ומוסיפים את החומוס המוקפא, וניתן לו להתרכך מעט כרבע שעה. אם אתם רוצים להשתמש בחומוס יבש, אני ממליצה לבשל אותו בנפרד לפני.
  7. נוסיף את הכרובית וניתן לה להתבשל 5 דקות.
  8. נוסיף את הקישואים וניתן להם להתבשל עוד 5 דקות.
  9. ואחרון חביב נוסיף את הברוקולי וניתן לו להתבשל 2-3 דקות בלבד, אנחנו רוצים לשמר את החיות שלו ונוריד את הסיר מהאש. 

אורז 

  1. לשטוף היטב את האורז
  2. לשים בסיר את האורז, המים, השום והמלח ולבשל עד שהאורז רך. 
  3. כשהוא רך לסנן את המים ולשטוף עם מעט מים קרים כדי לנקות את העמילן. 

הערות

  • ניתן להחליף את החומוס בטופו/ עדשים/ שעועית מבושלת. 
  • אני אישית אוהבת להשתמש בחברת (AROY-D) שהם יחסית טבעיים, אבל כל נוזל קוקוס יעשה את העבודה.
  • עדיף להשתמש באורז בסמטי כי יש בו פחות ארסן. 

מקווה שנהנתם מהמתכון, מחכה לשמוע איך יצא לכם 🙂

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email