לזניה טבעונית ללא גלוטן

ספיישל שבועות מתחיל! ומחכים לנו הרבה מתכונים טעימים בימים הקרובים. והמתכון הראשון הוא אחד המתכונים האהובים עלי בלי קשר לשבועות, והוא כמובן מתכון ללזניה😍

בלזניה הזאת השתמשתי ב-3 שכבות מילוי שונות, כולן מאוד פשוטות ומהירות להכנה ככה שהלזניה עצמה אמורה להיות זרירה יחסית ללזניה. 

אני השתמשתי בדפים מעדשים וזה יצא פשוט מעולה! אי אפשר בכלל להבדיל שזה לא דפי לזניה רגילים וחוץ מזה שזה ללא גלוטן, זה בעל ערך תזונתי הרבה יותר גבוה. גם פי 2 בערך בחלבון מדפי לזניה רגילים וגם זה חלבון מלא כי הם שילבו 90% עדשים ו-10% אורז. 

ביום ראשון הקרוב אני אני הולכת לשלוח חוברת מתכונים מתנה לכל העוקבים שלי, במיוחד לשבועות! אז תוודאו שאתם נמצאים ברשימת דיוור שלי כדי שתוכלו לקבל גם את החוברת מתכונים (חפשו בעמוד את הטופס ״הירשמו לקבלת טיפים ומתכונים חתדשים!״)😉

רכיבים

שכבת רוטב עגבניות:

  • 15 עגבניות מיובשות בשמש (לא בשמן)
  • 1 תמר
  • 5 עגבניות 
  • 1 שן שום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • חבילת בזיליקום

שכבת רוטב בשמל

  • 1 קוספאת קרם קוקוס אורגני (400 מ״ל)
  • 2 כפות קונפלור (או עמילן אחר)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אגוז מוסקט

שכבת פטריות ובצל

  • 2 בצלים
  • 1 סלסלת פטריות
  • ½ כפית מלח

דפי לזניה

  • חבילת דפי לזניה ללא גלוטן 250 גרם. 

אופן ההכנה

שכבת רוטב עגבניות:

  1. להשרות במים רותחים את העגבניות המיובשות והתמר במשך 10 דקות.
  2. לסנן אותם ממי ההשרייה ולהעביר לבלנדר.
  3. להוסיף את כל שאר המרכיבים ולטחון עד למרקם חלק. 

שכבת רוטב בשמל:

  1. לשים את הקונפלור בסיר ולהוסיף את קרם הקוקוס בהדרגה על מנת שלא יווצרו גושים.
  2. להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב.
  3. להעביר לאש ולערבב לא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה. 
  4. כשהתערובת מסמיכה, להסיר מהאש והיא מוכנה. 

שכבת פטריות ובצל:

  1. לקצוץ את הבצלים ואת הפטריות.
  2. לחמם מחבת במשך מספר דקות עד שהיא חמה מאוד. 
  3. להוסיף את הבצל ולהקפיץ עד שהוא מעט מתרכך. 
  4. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עד שהן מאבדות מהנפח שלהן והבצל שחום. 
  5. להוסיף את המלח ולהסיר מהאש. 

הרכבת הלזניה:

  1. לשים בתחתית מעט רוטב עגבניות.
  2. להרטיב דפי לזניה ולסדר אותם מעל.
  3. לשים שכבת רוטב עגבניות ומעליה לסדר עלי בזיליקום. 
  4. להרטיב דפי לזניה ולסדר אותם מעל.
  5. לשים שכבת רוטב בשמל.
  6. להרטיב דפי לזניה ולסדר אותם מעל.
  7. לשים שכבת רוטב עגבניות ומעליה לסדר עלי בזיליקום. 
  8. להוסיף את שכבת הפטריות והצל.
  9. להרטיב דפי לזניה ולסדר אותם מעל.
  10. לשים שכבת רוטב בשמל.
  11. להרטיב דפי לזניה ולסדר אותם מעל.
  12. לשים שכבת רוטב עגבניות ומעליה לסדר עלי בזיליקום. 
  13. לכסות עם נייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180° לכ-40 דקות. לפני שמוציאים מהתנור, לבדוק עם קייסם שכל דפי הלזניה רכים.

הערות

  • הכמויות מתאימות ל-½ תבנית פיירקס סטנדרטית. אם אתם רוצים תבנית פיירקס גדולה, תכפילו ב-2 את כל הכמויות. 

בתאבון!

לזניה טבעונית ללא גלוטן

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email