זאת העוגה הכי מושלמת שאתם יכולים להביא לחג! היא טעימה ברמות, נראת אש ואין ספק שזאת העוגה שתגנוב את ההצגה. את העוגה הזאת הכנתי שבוע שעבר לכבוד היומולדת של חברה טובה שחגגה 30 ותקשיבו התגובות פשוט הפילו אותי מהכיסא 😃

והחלק הכי טוב: לא רק שהיא בריאה, טבעונית וללא גלוטן, היא טעימה ברמות וגם לא טבעונים יהנו ממה ממש!

רכיבים

רכיבים שכבת הבסיס

  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 1 כוס תמרים מושרים
  • 1 כף חמאת קקאו מומסת

רכיבים חלב אגוזי לוז

  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 2 כוסות מים מסוננים

רכיבים שכבת מוקה נוגט

  • 3 כוסות קשיו
  • 1/2 1 כוס תמרים מושרים
  • 1 כוס חלב אגוזי לוז
  • 1 כוס אספרסו
  • 1/2 כוס חמאת קקאו

רכיבים גנאש שוקולד

  • 120 ג עיסת קקאו
  • 60 ג חמאת קקאו
  • 6 כפות ממתיק
  • 60 ג קרם קוקוס חם

אופן ההכנה

חלב אגוזי לוז

  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 130°, 2 כוסות של אגוזי לוז  למשך עשר דקות
  • לקלף את הקליפות ע״י שיפשופן בין הידים
  • לשים בהשרייה כוס אחת של אגוזי לוז
  • לאחר השרייה של חצי שעה נכניס לבלנדר את האגוזים המושרים, נוסיף 2 כוסות מים
    ונטחן למרקם חלק. אני אוהבת לעבוד עם הויטמיקס שהוא בלנדר חזק במיוחד, ממש סוס עבודה ואם תהיו מעוניינים סידרתי לכם הנחה של 10% (!) בחברת ״אופק חדש״ היבואן הרישמי. תרשמו את קוד הקופון ״פלור10״ בקופה לפני התשלום 😉
  • מסננים דרך שקית סינון או בד חיתול (של תינוקות) ומעבירים לקנקן

שכבת הבסיס

  • נשים במעבד מזון 1/2 כוס אגוזי מלך, 1/2 כוס קוקוס טחון, כוס אחת של אגוזי לוז (לא מושרים) ונטחן למרקם פירורי
  • נוסיף כוס תמרים מושרים ונטחן שוב
  • נוסיף 2 כפות אבקת קקאו וכף חמאת קקאו מומסת ונעשה טחינה אחרונה
  • נשים שקף בתבנית, זה יעזור לנו שהעוגה שלנו תהיה יותר אסתטית בסוף, ונתחיל לרדד את התחתית בעזרת האצבעות. אפשר להרטיב טיפה את הידיים כדי שזה יעבוד יותר בקלות

שכבת מוקה נוגט

  • נשים בבלנדר 3 כוסות של קשיו מושרה, כוס וחצי של תמרים מושרים, כוס חלב אגוזי לוז (שהכנו בהתחלה), כוס אספרסו מ-2 קפסולות ונטחן למרקם חלק. אני אוהבת לשים בתוכנית ממרחים והויטמיקס יודע לבד מתי לעצור. 
  • נוסיף 1/2 כוס חמאת קקאו מומסת ונתן לזה טחינה אחרונה
  • נשפוך את הקרם מעל התחתית ואני ממליצה לכם לדפוק על השיש את העוגה כדי להוציא בועות אוויר
  • לנגב את הדפנות של השקף עם נייר סופג ולהכניס למקפיא לפחות לשעה (אפשר יותר)

גנאש שוקולד

  • להמיס 120 ג׳ עיסת קקאו ו-60 ג׳ חמאת קקאו
  • להוסיף 60 ג׳ קרם קוקוס חם ולערבב טוב (ראו הערות)
  • להוסיף 6 כפות ממתיק (מייפל/ אגבה/ אריתריטול) ולערבב
  • לשפוך על העוגה ובעזרת מרית למרוח את זה באופן אחיד
  • להכניס לקרור של 2 דקות לא יותר ואז לסיים לקשט, אני קישטתי עם קמח קוקוס שנראה כמו אבקת סוכר ופרחים.
  • ואז להכניס למקפיא לשעתיים לפחות! (אין בעיה שיהיה בהקפאה עד חודש וחצי) ואני ממליצה להוציא את זה למקרר לילה לפני האירוע. לא לשכוח להוציא את השקף כל עוד העוגה קפואה😌 אגב לגבי הפרחים, אולי כדאי להוסיף אותם שניה לפני שמגישים כדי שהיו הכי טריים אם העוגה הולכת להיות הרבה זמן במקפיא. 

הערות

  • ניתן להחליף בגנאש שוקולד את העיסת קקאו, חמאת קקאו והממתיק ב-180 גרם שוקולד מריר
  • קרם קוקוס- תקנו קרם קוקוס, תכניסו אותו למקרר ללילה או למקפיא לשעה ותשתמשו רק בשכבת הקרם שמצטברת למעלה

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email