סלט חומוס ים תיכוני

הקיץ פה ואם להיות כנה קצת קשה לי לאכול דברים חמים. אני מרגישה שכל תבשיל או כל דבר בתנור מעלה לי את רמות החום, עוד מישהו מזדהה איתי פה? 

מצד שני אני רוצה לאכול ארוחת צהרים משביע ובעלת ערכים תזונתיים גבוהים אז אני מוצאת את עצמי אוכלת הרבה סלטים עם קטניות ודגנים. 

הסלט הזה הוא לא כך פרשי וכיפי, משהו בשילוב של הרוקט מהעלי בייבי עם הטעמים של הבזיליקום משתלב פשוט מצויין עם כל שאר הירקות. 

תרגישו בנוח להשנות את הכמויות, או כמובן להגדיל 😉

רכיבים

רכיבים לסלט

  • 2 כוסות חומוס מבושל
  • חופן גדול של עלי בייבי
  • עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
  • 2 עגבניות קטנות
  • 1 מלפפון גדול
  • 1 גמבה

רכיבים לרוטב טחינה

  • 1 כף גדושה של טחינה גולמית מלאה
  • מיץ מלימון שלם
  • מעט מלח לפי הטעם
  • מעט מים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את החומוס עד שהוא רך ומוכן.
  2. חותכים את כל הירקות, אני חתכתי לגודל בינוני.
  3. קוציצים גס את עלי הבייבי וקוצצים דק את הבזיליקום. 
  4. שמים את הכל בקערה גדולה ומוסיפים את החומוס אחרי שהתקרר. 
  5. מערבבים בקערה קטנה את הטחינה עם מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים לאט לאט עד להגעה למרקם דומה לזה של קטשופ. 
  6. מוסיפים את כל הרוטב לסלט, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים. 

הערות

  • ניתן להחליף את החומוס בכל קטניה אחרת כמו שעועית/ אדממה ועוד. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email