קרקרים שיבולת שועל

טוב תקשיבו! אני לא נרגעת מהקרקרים המושלמים האלה, גם קריספים אבל לא חונקים, גם בריאים וגם ממש טעימים! אפשר לבקש יותר מזה?

הקרקרים עצמם משיבולת שועל, והסיבים בשיבולת שועל יכולים להוריד את רמות הכולסטרול בדם שלנו, כך שפחות נתקע בעורקים שלנו,

יש גם חומרים נוגדי דלקת ונוגדי חמצון של שיבולת שועל שיכולים למנוע הצטברות של טרשת עורקים ואז לסייע בשמירה על תפקוד העורקים.

אז אני יכולה להגיד בוודאות ששיבולת שועל הוא אחד הדגנים האהובים עלי, ואתם באמת רואים שאני משלבת אותו בהרבה מהתכונים שלי כמו גם במתכון הזה.

רכיבים

רכיבים יבשים

  • 1 כוס שיבולת שועל 
  • 1 כפית אורגנו/ זעתר
  • 1 כף שמרי בירה (אופציונאלי)
  • 3 כפות פשתן טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה

רכיבים רטובים

  • 1 כף שמן זית
  • 6 כפות מים 

אופן ההכנה

  1. נשים בבלנדר את כל הרכיבים היבשים ונטבחן לקמח.
  2. נוסיף את כל הרכיבים הרטובים ונערבב בצורת קיבול ע״י מרית.
  3. ניתן לתערובת לנוח 2-3 דקות.
  4. נשים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ונרדד בעזרת מערוך.
  5. נחתוך לריבועים בעזרת סלייסר של פיצה.
  6. נפזר מעט זעתר/ שומשום/ מלח גס.
  7. נכניס לתנור ל-20 דקות על חום של 180°.

הערות

לרגישים לגלוטן:

  • לקנות שיבולת שועל ללא גלוטן.
  • לוותר על שמרי הבירה

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email