תפוחי אדמה בתנור בלי שמן

תפוחי אדמה בתנור, קריספים, טעימים ובלי טיפת שמן אחת!

בתפוחי אדמה יש משהו מאוד משביע וכיפי והרבה ערבים בשבוע אני מכינה לי כמה תפוחי אדמה עם איזה קטניה בצד (כמו אדממה) וסלט גדול, ארוחת ערב זריזה מפוצצת במינרלים וויטמינים ומשביעה לאורך זמן. לתפוחי אדמה יצא שם רע, אבל תכלס, בלי כל השמן והמלח שמוסיפים, הם אחלה. חוץ מכל הקלרויות המיותרות שמוסיף לנו השמן הוא גם מתחמצן בתנור והופך את המאכל להרבה פחות בריא. ב-2 תפוחי אדמה בינוניים יש כ-300 קלוריות, רק 1.1% שומן, כ-6.4 גרם חלבון, ותכולת ויטמינים ומינרלים מרשימה לתפוח אדמה ״מסכן״.

אלו הערכים והאחוז מהצריכה היומית המומלצת לאישה ממוצעת, כמו שאתם רואים, זה לא מעט ערכים:

אז איך אפשר לקבל את אותו אפקט קריספי אבל לוותר על השמן? זה פשוט, אתם רק צריכים לעקוב אחרי הצעדים הבאים.

רכיבים

  • תפוחי אדמה

אופן ההכנה

  • שוטפים את תפוחי האדמה היטב וחותכים לרצועות
  • מאדים (או מרתיחים) את תפוחי אדמה עד שהם מספיק רכים כדי להעביר דרכם קיסם אך לא רכים מדי כדי שלא יתפרקו
  • שוטפים אותם היטב מכל העמילן, מייבשים ומסדרים אותם על נייר אפייה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° עד שהם שחומים

זהו, בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email