דאל עדשים כתומות

דאל עדשים כתומות מעולה לעונת מעבר. הוא קל וטעים ומצד שני התבלינים לא משתלטים ככה שבאמת אתם הולכים להתמכר. 

רכיבים

רכיבים רסק עגבניות

  • 5 עגבניות חצויות לחצי בלי גרעינים
  • 1 תמר מגולען

רכיבים תבשיל

  • 1 קילו עדשים
  • 500 מ״ל נוזל קוקוס (אני השתמשתי ב AROY-D)
  • 5.5 כוסות מים 
  • 4 בצלים קצוצים
  • 1 ראש שום כתוש
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 3 כפיות כורכום
  • 1/2 כפית פלפל חריף 
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

רסק עגבניות

  • נשים בבלנדר עגבניות ותמר ונטחן עד למרקם חלק. אני אוהבת לעבוד עם הויטמיקס שמגיע באמת למרקמים חלקים בצורה יוצאת דופן. השגתי לכם הנחה מדהימה של 10% הנחה על כל המוצרים של ״אופן חדש״. אתם רק צריכים לרשום בקופה לפני תשלום, בקוד קופון: ״פלור10״ ותקבלו את ההנחה. 
  • נעביר את הרסק לקערה ונשים בצד

תבשיל הדאל

  • נחמם סיר שיהיה רותח ונוסיף את הבצלים הקצוצים. ניתן להם כמה דקות ואם יש צורך נוסיף מעט מים כדי שלא ידבקו. ככה אפשר ״לטגן״ אותם ללא שמן!
  • כשהם שקופים, נוסיף שום כתוש וניתן לו גם כמה דקות
  • נעשה מקום באמצע ונוסיף שמן קוקוס כדי לפתוח את התבלינים
  • נוסיף את הכמון ואת זרעי הכוסברה הטחונים וניתן להם דקה או שתיים
  • נוסיף נוזל קוקוס
  • נוסיף את הכורכום והפלפל השחור ונביא לרתיחה
  • נוסיף את הרסק עגבניות שהכנו בהתחלה
  • נוסיף עדשים כתומות
  • נוסיף מים וניתן לזה להתבשל כ-40 דקות עד שהעדשים רכות. אני אוהבת להגיש עם כוסברה ולפעמים מעל אורז או דוחן 

הערות

  • יש כמה דרכים להכין את המתכון הזה, אופציה ראשונה היא להכין אותו עם עדשים כתומות לא מושרות ואז תשתמשו בכמות מים שמופיעה במתכון. אם אתם משרים את העדשים לפני (ממש מומלץ! זה מגדיל א תהספיגה של הערכים התזונתיים) אז הייתי מוסיפה מים רק עד ס״מ מעל העדשים, ומוסיפה עוד מים בהמשך רק במידת הצורך. 

  • לגבי הבישול עצמו, גם פה יש לכם 2 אופציות, הראשונה היא בסיר לחץ ואז ברגע שהסיר הגיע ללחץ, העדשים מוכנות או לחילופין לבשל כ-40 דקות עד שהעדשים מתרככות לחלוטין. קחו בחשבון שאם השרתם אותם לפני, כנראה הן התבשלו יותר מהר. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email