הירשמו לקבלת טיפים ומתכונים חדשים!

פאי רועים הוא אחד מטעמי הילדות שהכי זכורים לי! אני גדלתי בבית ארגנטינאי ואמא שלי הייתה מכינה פאי רועים לפחות פעם בשבוע.. הפעם ניסתי להגיע למתכון דומה רק עם עדשים במקום בשר ואני מרגישה שהתוצאה יצאה מדהים!

הייתי צריכה להוסיף כמה דברים שלא קיימים במתכון המקורי של אמא שלי כדי להעצים את הטעמים ושיצא לא פחות טעים מהפאי עם הבשר. 

זאת מנה כל כך מזינה עם עדשים שהם פשוט סופר פוד! שלל ירקות  ובנוסף היא מנחמת ומשביע! 

רכיבים

לשכבה הראשונה

  • 2 בצלים
  • 2 גמבות
  • 1 גזר
  • 10 ס"מ כרישה
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קטן
  • 100 ג רסק עגבניות (הקופסא הקטנה)
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית קונפלור
  • 1 כוס מים 

לשכבה השניה

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
     

אופן ההכנה

  1. לבשל כוס עדשים שחורות.
  2. לבשל את תפוחי האדמה שיהיו רכים מאוד (מתאימים לפירה)
  3. לקצוץ את כל הירקות ולשים במחבת רחבה, להוסיף כף שמן ולערבב היטב. לשים על הגז ולבשל עד שמתרככים ומתחילים להתקרמל.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ונותנים כ-2 דקות להתקרמל.
  5. מוסיפים את העדשים, רוטב הסויה ותבלינים ומערבבים.
  6. מערבבים בכוס מים קרים 1 כפית גדושה של קורנפלור עד שמתמוסס טוב במים ומוסיפים למחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.
  7. מעבירים לתבנית פיירקס.
  8. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים כפית מלח וחלב קוקוס.
  9. מפזרים את הפירה מעל שכבת הירקות והעדשים.
  10. בעזרת מזלג יוצרים פסים כדי שיהיו לנו חלקים קריספים למעלה.
  11. מכניסים לתנור לחום 180° ואופים עד שזה הופך לקריספי.

הערות

  • אני לא קילפתי את תפוחי האדמה והמעכתי אותם לפירה יחד עם הקליפה כדי לקבל יותר ערכים תזונתיים ויותר סייבים, לא מרגישים בכלל בתוצר הסופי. 

  • ניתן להחליף את הכוס מים וכוס ציר ירקות אבל חשוב שהציר יהיה רק אחרת הקונפלור יהפוף לגוש. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email