ספיישל שבועות ממשיך! והיום מתכון לפשטידת תרד טבעונית וללא גלוטן. זאת פשטידה כל כך קלה להכנה ואתם בקלות יכולים להחליף את התרד בבצל ופטריות/ תירס/ קישואים וגזר או כל פשטידה אחרת שעולה על דעתכם😍

רכיבים

רכיבים לבצק

  • 1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים 
  • 1 כוס קוואקר (לל״ג)
  • 1 כפית מלח

רכיבים למלית

  • 2 חבילות תרד או 3 בצלים ו-2 סלסלאות של פטריות
  • 300 ג׳ טופו (עדיף רך)
  • פחית קרם קוקוס (400 מ״ל)
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 2 שיני שום 
  • 2 כפיות מלח
  • ¾ כוס קוואקר (לל״ג)

אופן ההכנה

הכנת הבצק

  1. לבשל תפוחי אדמה עד שרכים ואז למעוך אותם לפירה. 
  2. לטחון בבלנדר את הקוואקר למרקם דק.
  3. לערבב את כל הרכיבים יחד וללוש עד לבצק אחיד.
  4. לשמן תבנית פאי 25 ס״מ עם מעט שמן קוקוס בעזרת האצבעות.
  5. לרדד את הבצק בתוך התבנית, ולא לשכוח להשאיר שוליים גבוהים בצדדים.

הכנת המלית

  1. לחלוט את התרד 5 דקות במים רותחים. לסנן ולסחוט (תזהו זה חם). לחילופין ניתן להקפיץ על מחבת רותחת בצל, כשהוא מתחיל להשחים, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עד ששניהם שחומים ואיבדו מנפחם. 
  2. לטחון את הקוואקר בבלנדר עד למרקם דק. 
  3. להכניס הכל לבנדר ולטחון עד למרקם חלק. אם החלטתם ללכת על הפטריות והבצל, לא להכניס אותם עם כל יתר המרכיבים, אלא להכניס אותם רק אחרי שכל יתר המרכיבים טחונים למרקם חלק ולעשות 2-3 פולסים וזהו, כי אנחנו כן רוצים חתיכות של פטריות בפשטידה. 
  4. להכניס לתנור ל-50 דקות בחום 180°. 

בתאבון!

פשטידת תרד

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email