ספרינג רולס ברוטב חמאת בוטנים

כמה זמן כבר רציתי לשתף איתםכ את המתכון הזה! אומנם יש לו כמה שלבים אבל הוא מאוד קל להכנה והוא טעים בטירוף, זה מתכון של ספרינג רולס עם רוטב צ׳ילי חמאת בוטנים משגע! 

לנבטים אני השתמשתי בנבטי ברוקולי שריכוז ה Sulforaphane (הרכיב האנטי סרטני) גבוה אצלם פי 50 מברוקולי בוגר ובנוסף הם מראים תוצאות מרשימות ביותר במחקרים שונים בעולם, אפילו כשמשווים אותם מול כימותרפיה בעיקר בסרטן השד, הם מגיעים לתוצאות דומות רק בלי התופאות לוואי. 

לרוטב השתמשתי בצ׳ילי שלם שזה אולי נשמע לכם הזוי ואיך בכלל הצלחתי לאכול את זה אבל האמת היא שהצ׳ילי בחורף הוא ממש לא חריף ויחד עם חלב הקוקוס ושאר הרכיבים הרוטב הסופי יוצא לא חריף בכלל. 

אם אתם לא מתחברים לטעמים האסיאתים, אתם יכולים לשלב את הספרינג רול הזה עם רוטב טחינה ירוקה וזה גם יעבוד מעולה! 

רכיבים

לספרינג רולים:

  • דפי אורז
  • טופו 
  • חבילה קטנה של אטריות זכוכית
  • 2 שיני שום
  • גמבה 
  • 2 מלפפונים
  • 2 גזרים
  • 1/2 כרוב קטן
  • נבטים (אני השתמשתי בברוקולי)
  • חסה
  • כוסברה
  • בצל ירוק
  • רוטב סויה

לרוטב חמאת בוטנים:

  • מיץ מלימון אחד (או ליים)
  • 1/2 כוס חלב קוקוס (אני השתמשתי ב AROY-D
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 2 תמרים מגולענים
  • צ׳ילי אחד
  • חתיכת ג׳ינג׳ר
  • שן שום
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה 
  • 1/2 כפית כמון
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • כפית טחינה

אופן ההכנה

  1.  השלב הראשון הוא לחתוך את הטופו לרצועות ולשים אותו בהשרייה יחד עם 2 שיני שום כתושות ורוטב סויה כדי שהוא יתחיל לספוג טעמים. 
  2. נשים את אטריות הזכוכית 5 דקות בדיוק במים רותחים ואז לסנן ולשטוף עם מים קרים. 
  3. לקצוץ את כל הירקות לרצועות דקות. למללפון ולגזר השתמשתי בקולפן ג׳וליאנים ואת הכרוב חתכתי בעזרת מנדולינה של Lunch (השגתי לכם 10% הנחה על על המנדולינה ושאר המוצרים, תרשמו בקוד קופון ״פלור10״ ותקבלו 10% הנחה) 
  4. לשטוף את החסה ולהכין עלים ללא ״המקל״.
  5.  תחממו מחבת מספר דקות לטמפרטורה גבוהה ואז צרבו את הטופו עם המרנידה (ללא שמן). ברגע שתוסיפו את הטופו למחבת, תורידו את האש לנמוכה. 
  6. נכין את הרוטב: נכניס את כל הרכיבים לבלנדר, נטחון עד למרקם חלק ונעביר למקרר להתייצבות. 
  7. כדי לגלגל את הרול, תטבלו את הדף אורז פעם אחד בלבד בקערה עם מים חמימים ומיד תנגבו את שאריות המים במגבת מטבח נקיה. תניחו את הדף על קרש חיתוך, תשימו שכבה ראשונה דפי חסה כדי לשמור על דף האורז שלא יקרע ואז תוספו את יתר הדברים (ירקות, אטריות זכוכית וטופו) ואז תגלגלו. תמשכו את צד ימין ושמאל למרכז ואז נגלגל ממכם החוצה את הרול. חשוב לעשות אותו דחוס כדי שלא יתפרק בביס הראשון. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניקוי רעלים:
אתגר הסלרי

אם כבר תקופה שאתם לא במיטבכם, מרגישים שקשה לקום מהמיטה, אתם עייפים כל הזמן, יש לכם מצבי רוח, העור פנים שלכם עושה לכם בעיות או סובלים מעצירות, מאוד יכול להיות שאתם צריכים לעשות ריסטרט לגוף.

הצטרפו בחינם ל-5 ימים של ניקוי רעלים והתחדשות.