עוגה בחושה וניל עם פצפוצי שוקולד

עוגה בחושה וניל עם פצפוצי שוקולד רכה, לחה ומושלמת! שיכולה להתאים מאוד לחג לזמן הקפה😉

יש לה מרכיב מפתיע, שהוא חומוס ואני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל תתנו לה צ׳אנס! היא אחת הטעימות ואי אפשר לנחש שיש בה חומוס. ולא רק שאי אפשר לנחש, זה הופך אותה להרבה, הרבה יותר בריאה מכל עוגה אחרת. היא מכילה כ-5.3 ג׳ חלבון לכל ריבוע. בנוסף, יש לה גם אחלה טעם אחרי הביס, בלי צרבת (כמו בעוגות בחושות אחרות עם ערמות שמן). בקיצור, חייבים לנסות!

רכיבים

רכיבים רטובים

  • 3/4 1 כוס חומוס מבושל או מקופסאת שימורים
  • 1/2 כוס נוזל קוקוס (אני השתמשתי ב AROY-D)
  • 1/2 כף חומץ תפוחים
  • 1/3 כוס חמאת שקדים (או טחינה לטעם חלווה) 
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/8 כוס מייפל 

רכיבים יבשים

  • 1/2 כוס Erythritol (או סוכר קוקוס/ סוכר תמרים וכו׳)
  • 1/4 כוס קמח קוקוס
  • 3/4 כוס קמח שקדים
  • 4 כפות פשתן טחון
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס שוקולד צ׳יפס מריר או 60 ג׳ שוקולד מריר קצוץ (+תוספת לקישוט למעלה)

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל-180°.
  2. להכניס לבלנדר את כל הרכיבים הרטובים ולטחון עד למרקם חלק. 
  3. להעביר לקערה ולהוסיף את כל הרכיבים היבשים.
  4. לערבב היטב ולהעביר לתבנית אינגליש קייק. אני השתמשתי בתבנית סיליקון של Lurch שעשויה מ-100% סיליקון פלטינה. אם אתם משתמשים בתבנית סיליקון חשוב שאלו יהיו תבניות איכותיות כדי שלא יצאו כימיקלים למזון. השגתי לכל הקוראים שלי 10% הנחה בחברת ״אופק חדש״, שמייבאים ומוכרים את התבניות האלו. כל מה שאתם צריכים לעשות, זה לרשום את המילה: פלור10, תחת קוד קופון וכך תקבלו 10% הנחה על הקניה (על כל המוצרים שלא במבצע) 😊 אם אתם משתמשים בתבנית שהיא לא מסיליקון, הייתי שמה נייר אפייה. 
  5. להכניס לתנור ל-40 דקות (עד שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש). 

הערות

  • Erythritol הוא ממתמיק טבעי שנמצא נמצא בטבע בפירות, פטריות וגם בגוף האדם. מתיקותו שווה לכ-70% מזו של סוכר לבן למרות שהוא כמעט חסר ערך קלורי. ניתן להחליפו בסוכר קוקוס או כל ממתיק יבש אחר שתרצו. אני מזמינה אותו מ Iherb.

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email