אוזני המן טבעוניות וללא גלוטן

אוזני המן טבעוניית וללא גלוטן שלא תוכלו להפסיק לנשנש ועל הדרך אפילו תגבירו את צריכת הסיבים היומיים 🙂

פורים זה החג האהוב עלי, אין פה בכלל ספק! התחפושות, האווירה הטובה, הצבעוניות.. אחח איזה חג. ואחד הסמלים של החג זה ללא ספק אוזני ההמן. אבל הבעיה שהם חובים בתוכם לא מעט פחמימות ריקות ושמן.

במתכון הבא, לא רק שרובו הגדול פחממות מלאות, זה אפילו פחמימות ממש בריאות כמו שיבולת שועל שהוכחה באופן עקבי מזה 50 שנה כמפחיתה כולסטרול. שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל וקמח שיבולת שועל מכילים את הסיב המסיס בטא-קלוגן, המצוי באנדוספרם של הצמח, ולו נותנים את עיקר הקרדיט בהורדת הכולסטרול. סיבים מסיסים פועלים על כולסטרול בעיקר על ידי קשירת הכולסטרול אליהם במערכת העיכול והוצאתו החוצה דרך הצואה. כך פחות כולסטרול מגיע לזרם הדם.

אז איך מכינים? 

רכיבים

בצק אוזני המן

  • 1/2 1 כוס שיבולת שועל (לל״ג)
  • 1/2 כוס רסק תפוחים או 1/2 1 תפוחים טחונים
  • 2 כפות שמן קוקוס/ או 2 כפות חמאת שקדים
  • 1/8 כוס קמח שקדים/ או קוקוס
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/8 כוס מייפל/ או סילאן/ או מולסה

ממרח שוקולד

  • 100 ג׳ עיסת קקאו
  • 50 ג׳ חמאת קקאו
  • 5 כפות מייפל 
  • 75 ג׳ קרם קוקוס

אופן ההכנה

אוזני המן

  1. טוחנים את שיבולת השועל ושמים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את קמח השקדים ואת הסודה לשתיה. 
  3. טוחנים את התפוחים להכנת רסק תפוחים או לחילופין משתמשים ברסק תפוחים קנוי ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את שמן הקוקוס המומס והמייפל ולשים עד לתערובת אחידה. במידה ורכה מדי ניתן להוסיף עוד 1/8 כוס קמח שקדים.
  5. שמים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים. 
  6. קורצים עיגולים ומניחים באמצע כל עיגול מעט מילוי (שוקולד/ תמרים..) ומרימים את הבצק מבחוץ פנימה משלושה כיוונים שונים (כמו בסרטון). 
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180° ל-18 דקות. 

ממרח שוקולד

  1. מקררים קופסת שימורים של קרם קוקוס כמה שעות במקרר או כשעה במקפיא.
  2. פותחים את הקופסא ומוציאים רק את הקרם שהתקשה למעלה, בנוזל משתמשים לבישול אחר. 
  3. ממיסים בבן-מארי (סיר על סיר עם מים) את עיסת הקקאו, חמאת הקקאו, המייפל וקרם קוקוס (צריך לשקול 75 ג׳ בדיוק).
  4. כשזה רך, מערבבים עד לתערובת חלקה ומכניסים כ 3-5 דקות למקפיא להתקשות. 

הערות

  • ניתן להשתמש או בקמח קוקוס או בקמח שקדים או גם וגם. התפקיד של הקמחים האלה הוא לספוג נוזלים אז תזהרו לא לשים יותר מדי ושזה יצא לכם קצת יבש בסוף. 
  • אפשר לגוון בין הממתיקים השונים, העיקר לעבוד עם ממתיק נוזלי. 
  • לממרח שוקולד ניתן להחליף את העיסת קקאו + חמאת קקאו + מייפל ב-150 ג׳ שוקולד. 

בתאבון!

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email