פיצה טבעונית וללא גלוטן

פיצה טבעונית וללא גלוטן במיוחד לשבועות! מה שכל כך מיוחד בגבינה הזאת זה שהיא עוברת התססה עם חיידקים פרוביוטים ולכן יש לה טעם הרבה יותר קרוב לגבינה האמיתית. 

את הבצק הכנתי מעדשים, ובכללי קטניות (עדשים, חומוס, סויה, שעועית ועוד) הם מקור מצויין לחלבון וחשוב לשלב אותן במנות העיקריות שלנו, לכן כשאנחנו מכינים בצקים מקטניות זה מקפיץ את הערך התזונתי של המנה. 

הבצק הזה מאוד טעים! אבל, אם אתם מכינים את המנה הזאת מתוך געגועים לפיצה, אולי שווה לכם להכין רק את הגבינה מתוך המתכון הזה, ולהכין בצק רגיל של פיצה כי הטעם של הבצק הזה שונה מטעם של בצק שמרים. 

רכיבים

רכיבים לגבינה

  • 1 כוס קשיו
  • 200 מ״ל קרם קוקוס
  • 4 כפות טפיוקה
  • 1 כפית אגר אגר
  • 1 כף שמרי בירה
  • ½ 1 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות שמן
  • ¼ 1 כפית מלח
  • 2 כמוסות פרוביוטיות

רכיבים לבצק

  • ¾ כוס עדשים 
  • ¾ כוס מים
  • 1 שן שום
  • 1 כפית סודה לשתיה 
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

הכנת הגבינה

  1. לטחון בבלנדר את הקשיו עם קרם הקוקוס, ½ כף מיץ לימון, ¼ כפית מלח ותכולת 2 כמוסות פרוביוטיות (רק האבקה בלי הקפסולה).
  2. להעביר לקערת זכוכית או קרמיקה, לשים מעל מגבת מטבח נקיה, ולהניח על השיש לכ-24 שעות. בתום הזמן התערובת אמורה להיות אוורירית עם בועות ועם ריח שמזכיר גבינה. 
  3. להוסיף לגבינה שתססה את יתר הרכיבים ולערבב עד למרקם חלק. 
  4. לבשל תוך כדי ערבוב עד שהגבינה מסמיכה מאוד (ראו בסרטון).
  5. להעביר לכלי סיליקון או לכלי משומן אחר.
  6. להכניס למקפיא לכשעתיים.
  7. לגרד את הגבינה ולשמור בהקפאה. 

הכנת הבצק:

  1. להשרות לפחות 6 שעות את העדשים ולאחר מכן לשטוף ולסנן ממיי ההשרייה . 
  2. לחמם מחבת מתוך תנור בחום 180° מספר דקות. 
  3. לטחון את העדשים עם כל יתר הרכיבים עד למרקם חלק. 
  4. לצקת על המחבת ולשטח. 
  5. להכניס לתנור ל-20 דקות.
  6. להוציא מהתנור ובעזרת מרית, להפריד את הבצק מהמחבת. 
  7. להוסיף רוטב עגבניות, תוספות ואת הגבינה שהכנו. 
  8. להכניס לתנור ל-10 דקות נוספות.

הערות

  • את הקפסולות הפרוביוטיות אפשר לקנות בכל סופר פארם/ ניו פארם. 

  • חשוב לשטוף בסבון ומים את הבלנדר, את הקערה, ואת כל הכלים שיבואו במגע עם הכנת הגבינה מחלק הראשון לפני ההתססה כיוון שאם זה לא היהי נקי מספיק, עלולים להתפתח חיידקים לא ידידותיים שיהרסו לנו את הגבינה. הריח של הגבינה בתום התהליך אמור להיות טוב! אם זה מריח לא טוב, זה כנראה יתקלקל.

בתאבון!

פיצה טבעונית ללא גלוטן

אהבתם? שתפו עם חברים

שיתוף ב pinterest
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סדנת קינוחים טבעוניים

229 ₪

199 ₪

סדנת בישול טבעוני

350 ₪

289 ₪

סדנת ארוחת בוקר

350 ₪

289 ₪